12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za predstavnike vaterpolo reprezentacija – Opština će graditi novi olimpijski bazen u Igalu

Prijem za vaterpolo reprezentaciju

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić ugostio je danas predstavnike tri vaterpolo reprezentacije koje su u našem gradu na zajedničkim pripremama za Svjetsko prvenstvo u Fukuoki (Japan) od 16. do 29. jula – selektore reprezentacija Crne Gore, Hrvatske i Francuske, Vladimira Gojkovića, Ivicu Tucaka i Floriana Bruzoa, predsjednike istoimenih vaterpolo klubova, “Jadrana” iz Splita i Herceg Novog, Mladena Drnasina i Bora Lučića, te predsjednika Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Đura Marića, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Predsjednik Katić je nakon sastanka istakao da je bilo zadovoljstvo razgovarati sa selektorima i predsjednicima klubova i crnogorskog vaterpolo saveza, ali i vidjeti fantastične relacije i drugarske odnose između našeg saveza i selektora sa kolegama iz Hrvatske i Francuske.

Opština će graditi novi olimpijski bazen u Igalu

Predsjednik je takođe učesnicima na sastanku predočio i odluku lokalne samouprave da gradi novi olimpijski bazen u Igalu, što će u narednom periodu puno značiti za PVK “Jadran” i Herceg Novi.

“Trudićemo se da ubrzamo sve procedure i što prije dođemo do projekta samog bazena kako bi vrlo brzo počeli radovi, i kako bi sva naša djeca iz Herceg Novog imala daleko bolje uslove za razvoj, a Herceg Novi bio okosnica vaterpola u Crnoj Gori. Veliki broj naših Novljana igra za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore, tu je i naš selektor Gojković, i svi oni zaslužuju apsolutno punu podršku grada po pitanju infrastrukture”, naglasio je predsjednik Katić.

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković iskazao je zadovoljstvo današnjim prijemom, te istakao da su njegove kolege iz selekcija Hrvatske i Francuske zadovoljne saradnjom sa crnogorskom reprezentacijom i uslovima koje imaju na Škveru.

Gojković se ovom prilikom zahvalio i PVK „Jadran“ Herceg Novi i predsjedniku kluba, Boru Lučiću, koji su u velikoj mjeri pomogli pripreme reprezentacije od sredine maja do danas.

„Najviše od svega se radujem najavi da će se graditi zatvoreni olimpijski bazen u Herceg Novom. To je ono što je neophodno „Jadranu“ i kao što je predsjednik Katić rekao, iz takve igračke baze izaći će novi reprezentativci koji će biti okosnica crnogorskog vaterpola“, naglasio je Gojković.

„Ajkule“ večeras na Škveru igraju pripremni meč sa selekcijom Hrvatske, a naš selektor očekuje pune tribine, kao i tokom prethodnog sa reprezentacijom Francuske.

„Večerašnja utakmica je još veći izazov i za nas i za publiku. Mislim da nije potrebno posebno pozivati publiku, očekujem oko 1000 ljudi i da ambijent bude kao prije neko veče kada je bilo fanstastično“, poručio je selektor Gojković.

Najčitanije