8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za uspješne tivatske sportiste

Prijem za sportiste

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović danas je u kabinetu upriličio prijem za mlade tivatske sportiste, koji su u prethodnom periodu ostvarili zapažene uspjehe na različitim međunarodnim takmičenjima.

Stefan Kovinić i Mia Božinović, mladi džudisti iz Džudo kluba “Monte tatami“ iz Tivta, osvojili su zlatnu i srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu za kadete, koje je održano u Turskoj prošle sedmice. Osvajanjem titula šampiona i vicešampiona Balkana, Stefan i Mia postigli su najveći uspjeh u istoriji tivatskog džudoa.

Andrija Bjelica sa mladom vaterpolo reprezentacijom Crne Gore (sekcija do 18 godina) učestvovao je na Mediteranskim igrama u Alžiru i svojim odbranama doprinio da reprezentacija osvoji srebrnu medalju. Današnjem prijemu prisustvovali su članovi porodice mladog vaterpoliste, koji je trenutno na pripremama.

Andrej Fantić sa pionirskom reprezentacijom Crne Gore (U14) osvojio je zlatnu medalju na prestižnom evropskom turniru u košarci za dječake (Slovenia Ball U14), a na kom je učestvovalo 10 evropskih reprezentacija. Osim ove medalje, Andrej je početkom godine bio uspješan i sa svojim matičnim klubom KK “Pro basket”, sa kojim je učestvovao na međunarodom turniru u Beogradu, kada su osvojili zlatnu medalju, a Andrej proglašen za najboljeg igrača turnira u svojoj kategoriji. Kao jedan od najboljih u svojoj generaciji pozvan je u Španiju na međunarodni turnir.

Marko i Vlado Terić članovi su paraolimpijskog atletskog tima, u disciplinama bacanje kugle i diska u kategoriji F 41 (osobe niskog rasta). Na nedavno održanom Grand Prix mitingu u Italiji ostvarili su uspješne rezultate (drugo i treće mjesto), a pripremaju se i za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

“Lijepe vijesti stižu u Tivat sa međunarodnih sportskih takmičenja, sa svih meridijana. Ovo je najveći uspjeh naših džudista do sada. Imamo jednog od najperspektivnijih crnogorskih vaterpolista do 18 godina, zatim jednog od najboljih pionira u crnogorskoj košarci, buduće učesnike Paraolimpijskih igara” kazao je prilikom prijema predsjednik opštine Komnenović. “Tivat je zaista sportski grad, a tome svjedoče upravo vaši rezultati i medalje.”

Komnenović je zahvalio mladim sportistima, njihovim roditeljima i trenerima na pokazanom izuzetnom entuzijazmu i požrtvovanosti, uprkos nedostajućoj sportskoj infrastrukturi, te istakao da je njihov nevjerovatan uspjeh važna poruka o prioritetnosti stvaranja neophodnih uslova za talentovane sportiste.

Uspješnim Tivćanima ovom su prilikom uručene i simbolične novčane nagrade.

Najčitanije