27.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Privredni sud ponovo uveo stečaj u Meljine kompleks

Bolnica Meljine

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je 21. januara rješenje Privrednog suda o otvaranju stečaja u “Meljine kompleksu” DOO Herceg Novi i predmet vratio prvostepenom Privrednom sudu, koji je juče ponovo otvorio stečaj, cijeneći da su razlozi Apelacionog suda neprihvatljivi i mimo Zakona o stečaju, saznaju Dnevne novine.

Odluku da poništi rješenje prvostepenog Privrednog suda donijelo je Vijeće Apelacionog suda kojeg su činili sudije Ramo Striković (predsjednik Vijeća), Nevenka Popović i Marijana Pavićević.

Ovo je drugi put da Apelacioni sud ukida rješenje Privrednog suda u uvođenju stečaja Meljine kompleksu.

Podsjetimo, Privredni sud je, nakon pisanog predloga povjerioca Olivere Mihailović-Elez od 31. jula prošle godine prvi put otvorio stečajni postupak 9. avgusta, a potom ponovo 5. decembra.

Postupajući sudija Blažo Jovanić usvojio je predlog povjerioca Mihailović-Elez.

Privredni sud u novom, jučerašnjem rješenju, ukazuje da su uslovi za otvaranje stečaja ispunjeni u skladu sa odredbama Zakona o stečaju, da je potraživanje predlagača nesporno, (s obzirom na činjenicu da dužnik nije sporio postojanje potraživanja), te da je dužnik bio u blokadi 845 dana neprekidno, počev od 8. aprila 2016. godine.

Blokada je bila za iznos od 349.517,47 eura, čime su iscrpljen i stečajni razlozi za otvaranje stečajnog postupka.

Najčitanije