13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat „Ćiro II“ – očekuju sredstva za uređenje biciklističke staze na potezu od Zelenike do Sutorine

Ćiro 2

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog u okviru II poziva Interreg IPA partner je na projektu „Ćiro II“, kroz koji će imati priliku da urede, obilježe i opreme biciklističke staze na potezu od Zelenike do Sutorine, trasom stare željezničke pruge.

Na ovoj trasi uz postavljanje putokaza, na Škveru će biti prikazivani 3d filmovi, a biće izgradićen i adrenalinski park za bicikliste na željezničkoj stanici u Sutorini, najavio je direktor Agencije Boro Lučić:

-Obilježićemo i označiti bivšu trasu pruge, od Zelenike do karaule na Njivičkom putu, dok će na Škveru biti postavljen kiosk, gdje će turisti i mještani moći da kroz 3D projekcije vide kako je nekada izgledao taj dio grada i sam voz “Ćiro”. Biciklistička staza biće izgrađena od HDL ka Sutorini do bivšeg motela Vinogradi. Kod zgrade bivše željezničke stanice u Sutorini izgradićemo adrenalinski park za bicikliste koji će imati i dio za djecu i time potpuno zaokružiti ponudu avanturističkog sporta, kazao je Lučić.

Agencija je u okviru IPA prekograničnog projekta izgradila Avanturistički park na Vrbanju, a kako je istakao Lučić, očekuje da će i ovog puta biti uspješni:

– Isčekujemo naredne mjesece da uđemo u poslove. Uređen je put od Sutorine ka Ratiševini kroz Tjesni klanac, a očekuje se sređivanje i od Mojdeža prema Mokrinama, tako da bi se tom budućom stazom izlazilo na Orjen i sve bi povazali do Adrenalinskog parka. Na taj način bi uskoro HN trebalo da postane lider avanturističkog sporta u regionu, kazao je Lučić.

Agencija projekat “Ćiro II” realizuje u okviru Drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, a partneri su joj opštine Konavle i Ravno. Projekat je vrijedan 1. 927. 871, a za našu opštinu opredijeljeno je 616. 137 evra.

Izvor:Radio HN

Najčitanije