7 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat procjene destinacije sa ciljem stvaranja balansiranog i održivog turizma će oblikovati budućnost Kotora

Kotor – foto  Denis Dobrilović – Boka News

Opština Kotor, Luka Kotor, Globalni savjet za održivi turizam (GSTC) i Međunarodna asocijacija kruzing industrije (CLIA) započinju zajednički projekat procjene destinacije.

Cilj je identifikacija prioriteta u upravljanju destinacijom i stvaranje osnove za plan održivog djelovanja za grad. Proces uključuje konsultacije sa lokalnim zainteresovanim stranama i očekuje se da će biti završen početkom 2024. godine.

Proces uključuje konsultacije sa lokalnim zainteresovanim stranama

Ova procjena destinacije nije samo administrativni korak, već kritična inicijativa koja će oblikovati budućnost Kotora. Partnerstvo sa vodećim globalnim organizacijama kao što su GSTC i CLIA simbolizuje ne samo međunarodno priznanje Kotora kao važne turističke destinacije, već i ozbiljnu posvećenost održivom razvoju i upravljanju našeg grada.

Na ovaj način, Kotor će moći da utvrdi svoje prioritete, identifikuje ključne rizike i pravilno alocira resurse – sve sa ciljem stvaranja balansiranog i održivog turizma koji će donijeti korist lokalnoj zajednici, a istovremeno očuvati i promovisati našu jedinstvenu kulturnu i prirodnu baštinu.

Najčitanije