20 C
Kotor

Slušaj online radio

Promjena vremena, najavljeni kiša i pljuskovi

Vrijeme Boka Kotorska - oblačno sa kišom 17.novembar 2014
Vrijeme Boka Kotorska foto Boka News

Na jugu umjereno do potpuno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U jugozapadnim predjelima već prijepodne, a od sredine dana i na ostalom području.

Poslijepodne i tokom noći kišovito, uz jak na udare i olujni južni i jugoistočni vjetar, tako da su lokalno moguće i vremenske nepogode.

Temperatura u najtoplijim predjelima 21 do 23 stepena.

More će biti talasasto do uzburkano, vjetar južni i jugoistočni, pojačan i jak.Temperatura mora oko 22 stepena.

Na sjeveru Crne Gore ujutru ponegdje po kotlinama očekuje se magla, a prijepodne biće postepeno povećanje oblačnosti, uglavnom. U drugom dijelu dana i tokom noći biće kiše, pljuskova i grmljavine.

Nešto manje padavina se očekuje na krajnjem sjeveru.

Vjetar umjeren do jak, južni i jugozapadni. Temperatura vazduha od 12 do 19 stepeni.

Narednih dana, u srijedu i četvrtak, promjenljivo do pretežno oblačno, ponegdje moguća kiša, naročito u četvrtak ujutru i prijepodne. Vjetar povremeno pojačan južni.

U južnim predjelima, u srijedu i četvrtak dosta oblaka, a veliki su izgledi i za kišu, posebno u srijedu veče i u četvrtak prijepodne. U četvrtak će duvati pojačan jugoistočni vjetar. Temperatura vazduha bez bitnije promjene u odnosu na utorak.

Prognoza za Balkan 

Veći dio Balkana će biti u znaku promjenljive ili povećane oblačnosti, uz kišu povremeno, dok će duž jadranske obale padavine biti praćene grmljavinom i jakim južnim vjetrom, koji se postepeno premještaju prema jugu Balkana.

Suvo i toplo vrijeme će se zadržati na jugoistoku i većem dijelu Grčke.

Temperatura vazduha 17-20 stepeni na sjeverozapadu, a na jugoistoku 25-28.

Prognoza za Evropu 

Ciklon sa centrom na zapadu Skandinavije, preko dijela zapadne i većeg dijela centralne Evrope, pruža se do Jonskog mora, pa je u tim oblastima promjenljivo, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu.

U samom centru ciklona je dosta hladno i ponegdje će padati slab snijeg, dok se dosta kiše očekuje na širem području Alpa, sjeveru Njemačke i u Baltičkim zemljama.

Novi talas sa Atlantika, zapljuskuje zapadnu obalu kontinenta i uslovljava kišu i jak južni i jugozapadni vjetar.

Topli vazduh u sklopu dosta narušenog termobaričkog grebena se zadržava u jugoistočnim i istočnim oblastima u kojim dominira suvo i relativno toplo vrijeme. Temperatura vazduha od 1 stepen u Oslu do 27 Atini.

Izvor:RTCG

Najčitanije