27 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija zbirke pjesama i kratkih priča “Odsjaji života“ u kući Iva Andrića

odsjaji života

Zbirka pjesama i kratkih priča „Odsjaji života“ autora Predraga Račete biće promovisana u subotu, 19.08. u 20 sati u bašti Kuće nobelovca Iva Andrića.

„Zamislite nekoga ko uz redovan i zahtjevan posao ljekara, duže od šest decenija piše, uz to ostavljajući obavezno uz napisano trag o mjestu i godini u kojoj je pjesma ili priča rođena. Zamislite onda da sve to u nekom trenutku brižljivo “prosije”, sabere i konačno odluči da podijeli sa čitaocima. Za mene je to poduhvat vrijedan pažnje. Predrag Račeta ga je ostvario.

Njegova poezija i prozni zapisi su jednostavni, iskreni, proživljeni i svima bliski“, zapisala je Vitka Vujnović, novinar i publicista, koja će i voditi najavljani program.

Predrag Račeta rođen je 06. oktobra 1950. godine u Kotoru. Završio je Medicinski fakultet u Beogradu 1975. godine, a specijalizirao internu medicinu. Radio u Kotoru, Pjevljima, Herceg Novom, u bolnici u Meljinama, u Prčanju, u Zavodu za rehabilitaciju Vrmac, i u Baru. Živi u Kavču. Piše i crta povremeno još od osnovne škole.

Pored autora i Vitke Vujnović, u programu će učestvovati Matija Mašić, Vuk Račeta, Mia Mašić i Nina Račeta. Oni će govoriti poeziju, a veče će muzikom obojiti Nikola Trtica na gitari.

Najčitanije