16 C
Kotor

Slušaj online radio

Pronađena jedrilica koju su dva para iznajmila u Hrvatskoj, a potom nestali sa radara

Pronađena jedrilica foto FB

Skupocjena jedrilica Hanse 588 koju su ljetos dva para iznajmila u Hrvatskoj, a potom nestali sa radara, pronađena je na drugom kraju svijeta, prenose mediji.

Jedrilica, koja je “izgubljena” 14. jula pronađena je kod Brazila nakon više od četiri mjeseca potrage, prenosi Avaz. U toku je istraga o tome gdje je brod bio sve ovo vrijeme, kako i kako je završio daleko od Jadranskog mora. Kompanija Mischief sailing, u čijem vlasništvu je ova skupocjena jedrilica, zahvalila se svim pomorcima koji su pomogli u potrazi.

– Sve je riješeno uz pomoć društvenih mreža i oštrog oka budnih nautičara koji su uočili jedrlicu. Nikada im se ne možemo dovoljno zahvaliti na njihovoj odlučnosti da osiguraju da vlasti istraže brod za koji su mislile da je naš, i što su nas doveli u kontakt sa pravim ljudima koji bi mogli da pomognu u narednim koracima da je vrate. Svima vama, znate ko si, veliko hvala – navodi se u saopštenju kompanije.

Podsjetimo, dva para iznajmila su jahtu u Hrvatskoj 8. jula, a svaki trag im se izgubio 14. jula navečerkada su isključili uređaj za praćenje. Potom su bili viđeni kod Sivote u Grčkoj.

Najčitanije