21 C
Kotor

Slušaj online radio

Pronađeno tijelo trećeg radnika iz hidroelektrane

Plat -foto dubrovnik net.hr

Tijelo trećeg nestalog radnika hidroelektrane u Platu pronađeno je večeras. Tijelo je pronađeno u odvodnom tunelu u koji su trojica radnika skočila u četvrtak u potrazi za spasom nakon što je požar buknuo. Taj je tunel već dva puta pretražen, no tek nakon što je isušen, u jednoj od sporednih cijevi pronađeno je beživotno tijelo trećeg stradalog. Time je okončana opsežna četverodnevna potraga. Dubrovnik tuguje dok čeka rezultate istrage.

Hrvatska elektroprivreda oglasila se večeras u vezi tragičnog događaja u HE Dubrovnik.

“Sa žaljenjem javljamo da je večeras, 13. januara, pronađeno beživotno tijelo trećeg radnika koji je 10. siječnja stradao u požaru u Hidroelektrani Dubrovnik. Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Naše su misli s njima. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac. Zahvaljujemo članovima kriznog stožera, djelatnicima MUP-a, pripadnicima vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju i svim drugim službama, radnicima HEP-a i građanima dobrovoljcima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima. Uzroci i okolnosti ovog tragičnog događaja bit će poznati po objavi rezultata istrage koju je provelo Županijsko državno odvjetništvo”, saopšteno je.

Inače, danas je u Konavlima pokopan jedan od poginulih, a sutra će u Dubrovniku biti i drugi.

Podsjetimo, u požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Za trećim nestalim tragalo se već četvrti dan. U današnjoj potrazi sudjelovalo je najviše ljudi dosad, pripadnicima specijalne policije iz Splita priključili su se dubrovački ronioci. Oni su u zajedničkoj akciji preronili, odnosno pretražili akvatorij od Plata do Ključice, mjesta gdje je pronađeno tijelo druge nestale osobe iz hidroelektrane. Na terenu, na moru, i večeras su bila dva policijska glisera i ophodni brod “Omiš”. Cijelo vrijeme područje je nadlijetao MUP-ov helikopter.

Na terenu su danas bili i mnogi prijatelji, članovi obitelji, Cavtaćani, Župljani, Dubrovčani koji su na more izašli sa svojim plovilima i barkama sa željom da pomognu u potrazi. Tragali su i članovi Gorske službe spašavanja, pa su danas ponovno pretražili tri mala otočića u Cavtatskom akvatoriju, a pretražili su i dio od hotela Croatia u Cavtatu prema Konavlima. Područje su nadlijetali i dronovi.

Najčitanije