20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Prva Michelinova zvjezdica na Lošinju

Restoran – Alfred-Keller-Interiors

Dobro je poznata činjenica da se, kako u svijetu, tako i kod nas, mnogi poslovi sklapaju za ručkom ili večerom. Ta činjenica ne čudi s obzirom na to da se oko stola ljudi uvijek okupljaju u dobrom i opuštenijem raspoloženju, potaknuti kvalitetno pripravljenom hranom i posluženim pićima.

Za prvi poslovni ručak najsigurnije je odabrati provjeren restoran, mjesto gdje se osjećate na “domaćem terenu” i gdje tu prednost vrlo često možete iskoristiti u poslovnim pregovorima. Ako ne poznajete gastronomske preferencije suradnika ili klijenta, najbolje je odabrati restoran sa širom ponudom jela.

Ako pak poznajete gastronomske sklonosti poslovnog partnera, izborom mjesta u kojem se jede upravo takva hrana znatno ćete pridonijeti uspješnosti poslovnih razgovora. Poznato je da mnogi poslovi počinju ili se lakše zaključuju u opuštenoj restoranskoj atmosferi nego u sterilnom uredskom okruženju.

Kako god bilo, restoran Alfred Keller smješten u Boutique Hotelu Alhambra brenda Lošinj Hotels & Villas, čini se kao sigurna oklada. Nagrađena jednom Michelin zvjezdicom i s 16.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau, te pod budnim okom nagrađivanog chefa Christiana Kuchlera, kuhinja restorana Alfred Keller oslanja se na čistoću svake namirnice, majstorske tehnike i kreativnu viziju chefa Michaela Gollenza.

Središnje mjesto zauzimaju najbolje hrvatske namirnice, riba i meso, a jelovnik se često mijenja ovisno o sezonalnosti i dostupnosti lokalnih namirnica koje se prvenstveno baziraju na odabiru svježih namirnica s otoka Lošinja ili njegove neposredne blizine.
Na meniju se mogu pronaći jela poput tartara od škampa s tajlandskom šalšom i metvicom, file jadranske ribe pripremljen u tavi s komoračem i kulenom ili rebarca na roštilju s paprikom.

Vinska karta koju je pažljivo odabrao sommelier Filip Veselovac nagrađena je „Best of Award of Excellence“ nagradom, označena s dvije vinske čaše, prema izboru 2023 Restaurant Awards poznatog američkog časopisa Wine Spectator.

Uz iznimnu gastronomsku i enološku ponudu, restoran Alfred Keller ističe se i vrhunskom uslugom, profinjenim ambijentom i prekrasnim prirodnim okruženjem.

Važan dio uživanja u restoranu Alfred Keller pruža interijer restorana svojim toplim i neutralnim bojama, organskim oblicima, prozorima od poda do stropa te zaobljenim i manje formalnim oblicima.

Nije pretjerano reći da se Boutique Hotel Alhambra, zbog svoje snažne gastronomske i vinske ponude, pretvara u jedno od središta gurmanskih zbivanja u Europi.

Već se pomalo zaboravlja da je zbog ugodne klime, sunca, mora, aerosola i aromatičnog bilja, još u 19. stoljeću Zemaljska vlada Austro-Ugarske proglasila Lošinj službenim klimatskim lječilištem i oporavilištem. Dok sjedite na terasi restorana Alfred Keller, nazvanom po slavnom bečkom arhitektu, dizajneru i slikaru koji je davne 1911. godine projektirao lošinjsku vilu Alhambra, moći ćete uživati u predivnoj uvali Čikat i upijati ljekovite lošinjske mirise.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije