16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat obilježila Svjetski dan turizma u skladu sa ovogodišnjom temom „Zelene investicije“

TO Tivat obilježila Svjetski dan turizma

Turistička organizacija Tivat obilježila je Svjetski dan turizma i u skladu sa ovogodišnjom temom „Zelene investicije“ prigodan program priredila u malom parku na Trgu od kulture.

Direktorica TO Tivat Nina Lakičević istakla je da su u skladu sa ovogodišnjom temom raspisali konkurs na društvenim mrežama gdje su svi zainteresovani mogli da pošalju fotografije na temu „Mislim zeleno“.

TO Tivat obilježila Svjetski dan turizma

„Pristiglo je zaista mnogo fotografija i bilo je  teško odlučiti koje su najbolje i koje će biti nagrađene. Kako bi podržali i na neki način doprinijeli promociji projekta žičare Kotor najboljima smo dodijelili po dvije karte za vožnju žičarom.“

Prikazan je i film o održivom razvoju turizma koji je snimila Turistička organizacija a u kome se gledaocima obraća više aktera obrazlažući šta oni zapravo rade po pitanju održivog razvoja turizma.

TO Tivat obilježila Svjetski dan turizma

„Vidimo da je sve više u svijetu tražena i aktuelna tema ekološke osviješćenosti i trudimo se da radimo sve u skladu sa standardima Green destination. Mogu reći da se u Tivtu sve više izdavaoca privatnog smještaja i različite turističke agencije trude da se ponašaju i da djeliju u skladu sa ekološkom osvešćenošću i mislima da se naša ponuda razvija i napreduje upravo u tom smjeru jer inostrani gosti zaista pridaju veliki značaj tome“ kazala je Lakičević.

Ona je podsjetila da se u predhodnom periodu intezivno radilo na promociji života na Luštici i to u saradnji sa TO Herceg Novi.

TO Tivat obilježila Svjetski dan turizma

„Radilo se na tome da se odradi nova markacija staza kako bi se dodatno promovisale te pješačke staze. Radilo se i na izradi audio vodiča čiju ćemo promociju odraditi u sklopu novembarskih dana a četvrtog novembra u planu je organizacija pješačke ture gdje će svi zainteresovani imati priliku da zajedno sa nama obiđu neke zanimljive lokalitete kako bi za narednu godinu u sklopu turističke ponude imali i taj segment“, rekla je Lakičević.

Tamara Krstović PR TO Tivat, istakla je da nije bilo teško odgovoriti na ovogodišnju temu za obilježavanje Svjetskog dana turizma jer je Tivat privi grad u Crnoj Gori koji je pristupio Green destination programu.

„U skladu sa tim u okviru događaja i manifestacija koje organizujemo trudimo se da program organizujemo u skladu sa tim, da koristimo staklene flaše, izbjegavamo plastične proizvode u bilo kom smislu i da pravimo zanimljive zelene aranžmane“, naglasila je Krstović.

Na Trgu od kulture postavljena je izložba najljepših fotografija pristiglih na konkurs a veče je muzikom za gitaru uljepšala Isidora Nikolić.

Najčitanije