24 C
Kotor

Slušaj online radio

Putin posjetio zapovjednika ruske vojske u Ukrajini

Vladimir Putin prilikom obraćanja pripadnicima vojnih jedinica
Foto: Sergei Guneev / Reuters

Ruski predsjednikVladimir Putin posjetio je u subotu zapovjednika ruske vojske u Ukrajini i druge visoke časnike, nakon što je Ukrajina objavila uspjeh u protuofenzivi na jugoistočnom bojištu.

– Vladimir Putin održao je sastanak u sjedištu grupe za posebne vojne operacije u Rostovu na Donu, stoji u priopćenju Kremlja.

Kremlj je dodao da je Putin saslušao izvješćaValerija Gerasimova, načelnika Glavnog stožera vojske koji je i glavni zapovjednik snaga u Ukrajini, te drugih visokih vojnih zapovjednika i časnika.

Ranije je Ukrajina, čije je napredovanje u protuofenizivi sporije od očekivanog, objavila da je oslobodila manje selo, prvo od srpnja.

Kremlj nije iznio nikakve dodatne detalje sastanka i nije jasno kada je sastanak održan.

Videosnimke koje je objavila državna novinska agencija RIA pokazuju kako Gerasimov pozdravlja Putina, čini se, po noći i vodi ga u zgradu nakon rukovanja.

Gerasimov, koji se posljednjih mjeseci rijetko pojavljivao u javnosti, bio je meta oštrih kritika vođe plaćeničke grupe Wagner Jevgenija Prigožina i nekih ruskih vojnih blogera zbog neuspjeha u ratu protiv Ukrajine.

U Rostovu na Donu, gradu udaljenom stotinjak kilometara od ukrajinske granice, nalazi se zapovjedništvo ruskog južnog vojnog okruga

Izvor:Hina

Najčitanije