12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

PVK Jadran iz Herceg Novog danas slavi 98 rođendan

Herceg Novi

Plivački vaterpolo klub Jadran iz Herceg Novog danas slavi 98 rođendan ili kako Jadranaši vole da kažu dvije do sto.

Sportski klub, a danas PVK Jadran osnovan je 08 jula 1922 godine. Kroz taj i takav Jadran prošlo je 98 generacija novljana, dajući mu svoju mladost i priču za pokoljenja. Danas Jadran predstavlja Evropsko vaterpolo ime i jednu od najboljiv vaterpolo škola. Ovogodišnji rođendan klub dočekuje u ne baš sjajnoj atmosferi za sport, s obzirom da su sva vaterpolo i plivačka takmičenja još od marta mjeseca otkazana, ali sa velikim optimiznom jer se Jadran bazira na svoj podmladak.

„Uvijek naprijed i sigurno, na više frontova, od 1922. do danas, odlika je je PVK Jadran, koji i u ovom teškom vremenu krize za čitav svijet, izazavene pandemijom, ima najveće zadovoljstvo da trenira preko dvije stotine mladih. Svakodnevno u bazenu na Škveru je oko 250 polaznika, uz prvi tim i plivačku sekciju, koji strijeme i sanjaju evropska i svjetska takmičenja” ističe predsjednik Skupštine kluba uz čestitku dana kluba svim Jadranašima.

jadran

Shodno propisima i uputstvima NKT-a tradicionalno okupljanje Jadranaša povodom obilježavanja dana kluba ove godine će izostati. Uz sumiranje postignutog na sportskom i organizacionom planu na svečanosti je planirano da se, shodno odluci Skupstine kluba, uruče priznanja Jadranašima rođenim u periodu 1970 do 1979, koji su se istakli svojim radom i rezultatima i time stekli epitet počasnog i zaslužnog člana kluba. Zvanje počasnog člana kluba dobili su: Lidija Vlahović, dugogodišnja sekretarka kluba, plivačica Duška Radan, te vaterpolisti Siniša Matijašević, Veselin Krivokapić i Nenad Milanović. Zvanje zaslužnog člana dobili su vaterpolisti: Dragan Strugar, Marko Lučić, Todor Prlainović, Ištvan Mesaroš, Nikola Ćetković, Predrag Vujadinović, Denis Šefik, Aco Ćetković, Milan Jančić, Branko Bošković, Nikola Bigović i Milan Ćetković.Plivači: Aleksandar Terzić, Ivan Lakičević i Milena Beba Ilić. Ovo prestižno priznanje dodijeljeno je i treneru Petru Radanoviću, kao i dugogodišnjem doktoru kluba Predragu Daboviću i fizioterapeutu Dejanu Mihajloviću.

Zaslužnim članom kluba imenovani su i predsjednici i članovi uprave koji su u najmanje dva mandata bili dio kluba i to: Đuro Ćetković, Dragan Bošković i Milorad Bato Đurović koji su obavljali funkciju predsjednika kluba, te članovi uprave Dejan Mandić, Željko Tafra, Krsto Spaić i Nikola Perišić, a posebno priznanje odnosno zahvalnica za dugogodišnji savjestan i predan rad u klubu dodijeli Ivu Tomušiću i Peru Tomušiću.

Najčitanije