17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

PVK Jadran slavi svojih prvih 100 godina: “Jadranske legende” 8. jula na Škveru

Foto Bazen Jadran 2022 – foto PVK JADRAN

Plivački vaterpolo klub “Jadran” iz Herceg-Novog ove godine obilježava svoj puni vijek postojanja i uspješnog rada, programom pod sloganom “Top 100”. Centralna svečanost zakazana je za 8. jul na bazenu Škver, a program će početi 2. jula kada će se na Novoj Tori zavijoriti zastava PVK “Jadran”.

Nakon podizanja zastave na tvrđavi, koja je simbol grada, uslijedit će otvaranje izložbe fotografija na otvorenom pod nazivom “Jadranskih top 100”.

Izložba će biti postavljena u centru grada, u pešačkoj zoni Njegoševe ulice, gde će kroz fotografije snimljene u periodu od 1922. godine do danas brojnim prolaznicima svedočiti o bogatoj istoriji, razvoju i uspesima klub pobjednik Nacionalnog vaterpolo kupa, dva puta pobjednik Regionalne vaterpolo lige, pobjednik turnira evropskih gradova, vicešampion Evrope i finalista Euro kupa, kao i 14 puta ekipni prvak države u plivanju. Početak ovog programa zakazan je za 2. jul u 10 časova, na Trgu Nikole Đurkovića.

PVK Jadran

Centralni trenutak obilježavanja velikog jubileja biće vaterpolo utakmica “Legende Jadrana”.

Brojni bivši igrači, oni koji sada igraju za Jadran, mnogi koji su ponikli u ovom klubu i nastavili karijeru širom svijeta, kao i najmlađi polaznici Jadranove škole vaterpola zajedno će nastupiti u revijalnoj utakmici, koja će simbolično povezati slavne istoriju i svetlu budućnost ovog kluba. Program je zakazan za 8. jul, na bazenu “Jadran” u Škveru sa početkom u 19 sati.

PVK Jadran

“Bili ste uz nas sve ove godine, očekujemo vas na proslavi Jadranovog 100. rođendana. Veliki jubilej proslavićemo sjećanjem na pobjede, uspjehe i ljude koji su gradili “Jadran”, kao i slaveći one koji su njegova budućnost. Stari i mladi Jadranci, dragi Novljani, prijatelji kluba, svi zaljubljenici u vaterpolo i plivanje, dođite da zajedno proslavimo prvih 100 Jadrana“, poručili su iz PVK Jadran.

Organizaciju proslave jubileja podržala je Opština Herceg-Novi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije