20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovali zaposleni u “Pomorskom saobraćaju” – u nezavidnom položaju, niko iz Morskog dobra ih nije kontaktirao

Trajekt – Foto Pomorski saobraćaj

Mi od 17. februara čekamo predsjednika borda direktora  JPMD Blaža Rađenovića da nas posjeti, da nam se obrati i da pruži odgovor na ova i mnoga druga pitanja. Nema ni njega, ni predstavnika Vlade, niti predstavnika opština, kaže se u saopštenju zaposlenih Pomorski saobraćaj.


Predsjednik opštine Tivat Željko  Komnenović u emisiji “Link” koja je emitovana na TVCG izjavio je da se “već vode pregovori sa oko 70 zaposlenih u Pomorskom saobraćaju koje Morsko dobro planira da angažuje”. Ovu izjavu prenijeli su mediji, pa u cilju objektivnog informisanja crnogorske javnosti, zaposleni u DOO Pomorski saobraćaj dostavljaju ovo sopštenje za javnost.

Od 17.februara ove godine, kada je definitivno otpočela igranka vlasti sa našim sudbinama, nakon što su brodovi Pomorskog saobraćaja vezani zbog odluka JMPD da  jednostrano raskine ugovor sa kompanijom, niko od čelnika  JPMD  nije se udostojio da nam se na primjeren način obrati. Priča da “niko od zaposlenih u Pomorskom saobraćaju neće ostati bez posla” svela se na pozive preko medija  da se prijavimo za posao u tom preduzeću. I to je jedina informacija, ako se takvom moze nazvati, upućena nama u proteklih desetak dana!

Ako predsjednik Opštine Tivat, Komnenović ovaj javni poziv naziva pregovorima onda je u pravu! Mada nije jasno odakle Komnenović crpi informacije koje plasira u javnost?!

Ističemo da sa nevjericom pratimo razvoj događaja u kojem smo, možemo slobodno reći, “moneta” za političko potkusurivanje i nebitan problem koji tek ponekad, na marginama izjava spomenu predsjednici opština sa dvije strane obala. Najblaže rečeno – neprimjerena i neozbiljna igra sa našim sudbinama i sudbinama naših porodica!

Od nezavidnog položaja u koji smo se našli zbog nepromišljenih i neplanskih poteza vlasti, zbog kojih je sada ugrožena egzistencija oko stotinu porodica, boli nas takođe maćehinski odnos prema nama!

Najmanje što smo očekivali, poslije svih odluka koje su donijeli, da nam se zvanično obrate, da nam predoče sistematizaciju, ne u oblaku, već usvojenu i važeću, da nam uruče predloge ugovora o radu, pojasne uslove za zasnivanje radnog odnosa, zarade, radna mjesta na koja bi bili raspoređeni, vremenski rok na koji bi zasnovali radni odnos i sl. Mi od 17. februara čekamo predsjednika borda direktora  JPMD Blaža Rađenovića da nas posjeti, da nam se obrati i da pruži odgovor na ova i mnoga druga pitanja.

Nema ni njega, ni predstavnika Vlade, niti predstavnika opština. U svom ovom nespokoju, spokoj nam jedino pruža odluka menadžmenta PS  da nam narednih 6 mjeseci isplaćuje zarade! Možda se u međuvremenu, u gustoj agendi obaveza svih pomenutih čelnika nađe vremena i za susret sa nama. Imaćemo šta da pitamo” – kaže se u saopštenju koje potpisuje predstavnica zaposlenih “Pomorskog saobraćaja” Ivana Peraš.

Najčitanije