9 C
Kotor

Slušaj online radio

Redovna izborna Skupština CJS – Predragu Vukčeviću zasluženo novi mandat, “Zlatno jedro” najboljima…

Predrag Vukčević

Proteklog vikenda održana je Redovna izborna skupština Crnogorskog jedriličarskog saveza, a nakon sjajnih rezultata, kako na regatnom polju, tako i u organizacionom smislu, donijeta je očekivana odluka, predsednik Predrag Vukčević je dobio novi mandat.

Delegati Skupštine su odluku o reizboru predsjednika donijeli jednoglasno, a jednoglasno su prihvaćeni i pozitivno ocenjeni Izveštaji o finansijskom poslovanju, odnosno Izveštaj o radu i ostvarenim rezultatima u 2022. godini i usvojen  program rada za 2023. godinu. Za održavanje Skupštine kompanija Portonovi, čiji jedriličarsku klub je i dobio status redovnog člana upravo na ovoj sjednici,  ljubazno je ustupila konferencijsku salu  za ovaj događaj.

Treba napomenuti da je 2023. godina krenula sjajno, da su stizale odlične vijesti sa Otvorenog prvenstva Hrvatske, Velike nagrade Mornara, Evropskog prvenstva, svjetskih kupova na Palma de Majorci i Ieru, odnosno EuropaCupa u Italiji. Slijede Igre malih zemalja, Svetski kup u Kilu, Test event u Marseju, a nedugo zatim i Svetsko prvenstvo u Hagu, na kojem će se deliti prve vize za Olimpijske igre. Jedriličari u klasi Optimist su ostvarili norme za reprezentativne kriterijume te ih julu očekuje Evropsko prvenstvo u Solunu.

Nakon formalnog dijela, održana je Svečana skupština na kojoj su dodeljena godišnja priznanja “Zlatno jedro” za najbolje jedriličare u 2022. godini u svim klasama.

Optimist generalno – Aleksa Roganović, JK Lahor Kotor

Optimista devojčice – Nika Živković, JK Lahor Kotor

Optimist do 12 godina – Andrej Ašnin, JK Delfin Tivat

ILCA 4 generalno – Pavle Musić, JK Delfin Tivat

ILCA 4 devojčice – Nina Strahinja, JK Lahor Kotor

ILCA 6 – Nikola Golubović, JK Delfin Tivat

ILCA 7 – Milivoj Dukić, JK Jugole Grakalić Herceg Novi

Najčitanije