14 C
Kotor

Slušaj online radio

Regent nizom kulturnih događaja obilježava četvrtu godišnjicu otvaranja

Regent

Ekskluzivni hotel sa 5 zvjezdica, Regent Porto Montenegro u Tivtu danas slavi četvrtu godišnjivcu otvaranja i rada, a tim povodom prirđena je konferenncija za novinare na kojoj je predstavljen boat program raznovrsnih kulturnih događaja koće će tahj hotel zajedno sa partnerima, prirediti tokom avgusta.

“U želji da ovaj rođendan bude za pamćenje i lijepo sjećanje svim gostima i posjetiocima hotela, priredili smo različite a kvalitetne kulturne i zabavne sadržaje u avgustu.”- kazala je P I marketing menadžerka Regenta Elena Ljiljanić navodeći da će Regent biti domaćin pozorišnoj predstavi “Pogledi” koja će 4.avgusta biti odigranna u banket-sali “Teodo”, koncertu gitarskog dua Darko Nikčević-Srđan Bulatović 11,avgusta, opera u izvedbi tima “Operosa” 20.avgusta, te pretpremijeri “Operosine” nove “Electro opere” koja će biti upriličena 21.avgusta.

“Zadovoljstvo mi je da u hotelu Regent nastavljamo igranje pozorišnih predstava te da u sklopu festivala “Purgatorije”, pozorišnu predstavu “Pogledi” igramo u sali Teodo.Predstava je rađena po adaptaciji drame “Preljubnice” Gorana Milenkovića, režiju je radila Maja Maletković, a u predstavi igraju Katarina Radivojević, Nina Seničar i Marija Vicković.”- kazao je producent u Centru za kulturu Tivat Vojsilav Kaluđerović.

Sa pressa u Regentu

“Koncert renomiranog gitarskog dua koji čine Darko Nikčević i Srđan Bulatović biće održan u Italian Gardenu 11.avgusta u 20 časova. Repertoar će obuhvatiti autorsku muziku sa njihovih albuma izdatih za RTV CG, PGP RTS i Naxos Records, a koju su izvodili dva puta u Karnegi holu u Njujorku.”- nadovezala se Ljiljanić.

Ističući da sa  Regentom sarađuju jop od otvaranja tog hotela u avgustu 2014. Nina Kokeza iz ”Operose” je istakla da će ove godine od ukupno sedam koncerata koje imaju u Crnoj gori, dva održati upravo u tom tivatskom hotelu.

“Svi će tako 20. avgusta u Italioan gardenu Regenta moći da uživaju u repertoaru klasičnih arija u izvođenju sopranistice Nevene Josić. Njen repertoar pokriva stilske periode od Baroka do muzike savremenih autora, te ubraja  čuvene arije Baha, Mocarta, Pučinija, Dvoržaka, kao i solo pjesme Rahmanjinova, Štrausa i Milojevića. Nevena je suptilan izvođač koji repertoar donosi sa interpretativnim kvalitetima soliste sa velikih operskih scena.  Josić će svoj repertoar izvesti uz klavirsku pratnju Tee Đorđević.”- kazala je Kokeza dodajuči da će narednog dana u regent pretpremijeruu imati I njihov novi projekat “Electro Opera”         .

“Kroz miks elektronske muzike i opere, “Electro opera” privlači mladu publiku i buduće ljubitelje opere. Izuzetan ambijent Italian Gardena će biti odlična pozornica za prvu elektro operu u Crnoj Gori : DJ & producent Danijel Čehranov, mezzosopran Iva Lazović i gudački kvartet “Operosa strings” predstaviće publici izuzetan audio vizuelni doživljaj kroz miks elektronske muzike sa nekim od najpoznatijih operskih klasika renomiranih kompozitora kao što su Rossini, Donizetti, Bizet, Saint-Saens, Ponchielli, Massenet.”- pojasnila je Kokeza.

Izvor:S.L

Najčitanije