8 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusija objavila da je iznad Krima uništila 42 ukrajinska drona

Dron

I jutros eksplozije u predgrađu Moskve. Rusija trvdi da je Ukrajina glavni grad gađala projektilom S-200. Ruska protuzračna obrana radila je jutros i iznad Krimskog poluotoka. Kažu da su spriječili masovni napad na anektirani poluotok i oborili 42 ukrajinska drona.

Ruske snage protuzračne obrane uništile su 42 bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina iznad Krimskog poluotoka i jednu raketu iznad regije Kaluga rano u petak, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Ministarstvo je saopštilo da su snage protuzračne obrane uništile devet bespilotnih letjelica, dok su 33 onesposobljene elektroničkim ratovanjem i srušile su se iznad Krima ne dosegnuvši svoje mete. Rusija je anektirala poluotok od Ukrajine 2014. godine.

Mihail Razvožajev, guverner lučkog grada Sevastopolja na Krimu, objavio je na Telegramu da je više dronova uništeno iznad rta Hersones u predgrađu Sevastopolja.

Prije je ministarstvo obrane priopćilo da je oborilo raketu koju je lansirala Ukrajina iznad regije Kaluga, koja graniči s regijom Moskve.

Nema trenutačnih izvješća o žrtvama ili šteti u napadima za koje je Rusija okrivila Ukrajinu. Ruske zračne luke obustavile su letove na nekoliko sati.

Broj lansiranih dronova bio je jedan od najvećih u nizu sličnih napada.

Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod kontrolom Rusije u Ukrajini, ali je posljednjih mjeseci govorila da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže protuofenzivi Kijeva.

Izvor:Hina

Najčitanije