11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ruska predstava “Lude pare” u Kotoru

Lude pare

Pozorište mladih “Aleksandra Brjanceva” iz Sankt Peterburga, nakon nastupa u Beogradskom dramskom pozorištu, gostuje na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra u nedjelju 6. marta 2022.g. sa komedijom „Lude pare“ po djelu Aleksandra Ostrovskog. Početak je u 18 sati.

“Ovu priču u pet činova o nestašnom životu veleposjednika Save Vasiljeva, koji je došao u Moskvu iz provincije, o „slučajnim parama“, fatalnim strastima, o ljepotici iz višeg društva, ljubavi, iskušenjima, režirao je Aleksandar Kuzin, zaslužni umjetnik Rusije.

Predstava je dobitnik nagrade Međunarodnog pozorišnog festivala „Raduga“ („Duga“), nominovana je za glavnu pozorišnu nagradu Sankt-Peterburga „Zolotoj sofit“ 2003/2004.

Državno pozorište mladih “Aleksandra Brjanceva” njeguje tradicionalne i eksperimentalne komade zasnovane na ruskim i stranim klasicima, kao i dramaturgiji savremenih autora. Na repertoaru ima više od 50 predstava za djecu, omladinu i odrasle.

Prodaja ulaznica po cijeni od 10,00 eura biće u kancelarijama Kulturnog centra Kotor radnim danima od 10h do 13h,a 6.marta dva sata prije početka predstave” – saopšteno je iz Kulturnog centra.

Najčitanije