13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

SD Tivat – ništa od besplatnog prevoza učenika, ispostavljen cjenovnik …

škola

Senzaconalno obećanje o besplatnom prevozu učenika, za školsku 2022/23 je ostalo u sjenci i možemo slobodno reći u obmani građana, roditelja i djece, kada im je ispostavljen cjenovnik prevoza za ovu školsku godinu, kaže se u saopštenju OO SD.

Pod stavkom 4145 budžeta za svrhu prevoza je predvidjeno 100.000 eura, koje je u odnosu na prethodnu povećano za 65.000. S razlogom se pitamo gdje je nestao ili možda utrošen predvidjeni novac opredijeljen za prevoz i zbog čega se roditeljima ispostavlja cjenovnik od strane prevoznika koji, mozemo slobodno reci, ima monopol po ovom pitanju, i isti vrlo često ne poštuje red vožnje, shodno potpisanom ugovoru, sto je slučaj bio s prevozom prethodne skolske godine.

U konacnom, javnost i roditelji koji treba da plaćaju prevoz, imaju pravo da dobiju precizne i istinite podatke, prema tenderu koji je i ovaj put očigledno dobio Blue line,a raspisan je od strane Opstine.

Očigledno da će kao i prethodnoh godina biti uskraćeni za sve podatke, dok će uslove proizvoljno postavljati prevoznik ne poštujući ugovor koji bi sada već morao biti potpisan. Gospodo iz lokalne uprave, zakazali ste s rješavanjem ovog pitanja, jer većina djece je već juče, s početkom školske godine,bila uskraćena za lokalni prevoz, koji nije BESPLATAN.

SD Tivat

Pozivamo Vas da javnosti učinite dostupnim uslove tendera i potpisan ugovor na osnovu istog, kako bi krajnji korisnici i oni koji finansiraju prevoz, a to su sada roditelji, znali sve neophodne detalje, a najvažnije satnice i linije prevoza kako se one ne bi proizvoljno prekrajale i nepoštovale od strane prevoznika, sopššteno je iz OO SD Tivat

Najčitanije