14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

SD Tivat: Od kulturnih događaja možemo očekivati murale na trafostanici ili neki vašar…

sd tivat

U Tivtu u narednom periodu jedino što možemo očekivati od kulturnih događaja su murali na trafostanici ili neki vašar uz kolce praćeno ozbiljnom muzikom trubadura iz Guče, saopštio je večeras Opštinski odbor Socijaldemokrata (SD) Tivat.

“Da kultura više ne stanuje u našem gradu jasno nam je bilo kada se na ljetnjoj pozornici sastala ekipa da nam pod okriljem “humanitarne” večeri saopšti kojim pravcem će se razvijati ova veoma bitna grana svakog čovjeka i svake zajednice. Ovih dana svjedočimo demontiranju male scene čime nam lokalna vlast želi saopštiti da je kultura umrla u našem gradu. Ostaće sjećanje na divne večeri provedene na pomenutoj sceni uz glumačke velikane, Đuzu Stojiljkovića, Milenu Dravić, Dragana Nikolića i mnogih drugih glumaca, kada je naš grad odisao finoćom uobličenom u festivalu koji se održavao svake godine”, naveli su u saopštenju.

Očigledno je, smatraju u tivatskom SD-u, da je cilj da “sve što valja u ovom gradu treba uništiti”, mada su, kako kažu u toj partiji, to mogli i očekivati, jer “gospoda iz vlasti su to najavili i evo ispunjavaju obećano”.

“Zapečatiće ovaj grad sa onima koji brane seke i mandraće, ljubiteljima Boke i njene kulture, pa u narednom periodu jedino sto možemo očekivati od kulturnih događaja su murali na trafostanici ili neki vašar uz kolce praćeno ozbiljnom muzikom trubadura iz Guče. Stari Tivćani bi rekli, i ovo će se zvati juče, a kultura će pobijediti, mnogo brže nego što mislite”, poručuju u saopštenju.

Iz tivatskog SD-a saopštenje su završili citatom jednog velikana:

“Laku noć, dame i gospodo
Eto i ova predstava je završena
Nadam se da ste uživali u njoj
Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas
Sve ove godine
Nadam se da ćemo se još videti
U nekom drugom gradu, na nekoj drugoj predstavi
U nekom drugom cirkusu”.

Najčitanije