10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Simbolično obilježen Svjetski dan turizma: TO Budva predstavila novu pješačku stazu na ostrvu Sveti Nikola

Sveti Nikola – Budva

Ovogodišnji Svjetski dan turizma, Turistička organizacija Budva (TOB), obilježila je izletom po ostrvu Sv. Nikola, gdje su predstavnici Opštine Budva, ostalih primorskih lokalnih turističkih organizacija i NTO CG, kao i medija, imali priliku da prošetaju novom, uređenom pješačkom stazom, dugom oko tri kilometra.

O značaju Svjetskog dana turizma, koji krasi slogan ,,Ponovo razmišljamo o turizmu”, kao i novoj atrakciji najvećeg ostrva na crnogorskom primorju na čijem se području nalazi jedina markirana planinska staza, govorio je i predsjednik Budve Milo Božović.

,,Budvi je posebno važan taj dan, jer je ovo turističko mjesto i živimo od turizma. Najveći prihodi su nam od njega i pokušavamo da pratimo trendove koji su prepoznati u Evropi i Mediteranu. Obilježavamo taj dan na ovaj način, tako što hoćemo da pokažemo kako TO Budva pokušava da vrati neke lokacije koje su nama, Budvanima i našim gostima jako važne. Školj predstavlja tradicionalno izletište i ovo je način, da ovakvim akcijama, pokažemo svim građanima Crne Gore koliko se treba pažljivo odnositi prema njemu,” poručio je Božović.

Sveti Nikola – Budva

Predstavnik TO Budva Nikola Kralj, nije krio zadovoljstvo što se veliki broj medija i kolega iz lokalnih turističkih organizacija odazvao pozivu, koji je za cilj imao da predstavi rad lokalnih turizmologa u prethodnom periodu.

,,Veoma nam je drago što ćemo na taj način obilježiti ovaj datum i vidjeti da se TO Budva zaista trudi da unaprijedi ponudu i poboljša turistički proizvod koji naš grad ima. Staza je duga oko tri kilometra. Označena je kao srednje teška i uključuje brojne vidikovce. Ima pogled na centar i Stari grad. Nažalost, u prethodnom periodu je ovo ostrvo bilo zapostavljeno, međutim, zahvaljujući našem menadžmentu, odlučili smo da Školj postane ponovo prepoznatljiv.” istakao je Kralj, a ujedno i dodao da su zadovoljni postsezonom koju u ovom periodu godine karakteriše MICE turizam.

Sveti Nikola – Budva

Važno je podsjetiti da je staza markirana standardnim crveno-bijelim oznakama, prokrčena, a na nekim dijelovima i uređena drvenim stepenicama, kao i odmorištima. Počinje od obale mora i pruža se sve do najviše tačke na ostrvu, a karakterišu je brojni vidikovci.

Kao i ostale pješače zone kroz šumoviti predio i ova zahtijeva adekvatnu obuću, te se savjetuje budućim posjetiocima da budu oprezni prilikom istraživanja jedinstvenog avanturističkog pojasa.

Nakon fantastičnog iskustva u prirodi, današnji posjetioci ostrva Sv. Nikola, sumirali su utiske uživajući u blagodetima domaće hrane, vina i miholjskog ljeta.

Najčitanije