13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Školjke Boke – brojne ekološke aktivnosti za Dan planete

Školjke Boke – foto arhiv

D.o.o “Školjke Boke” – Uzgajalište školjki- Otpremni centar MNE 68 (nosiac znaka “Dobro iz Crne Gore”) i “EXCELLENCE MNE” Orahovac-Kotor, kao i proteklih 18 godina, obilježavaju 22. april – Dan planete Zemlje.

Ekolog-uzgajivač Nevres Đerić kazao je da se ove godine sve dešava u saradnji sa Sekreterijarom za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor.

Školjke Boke foto Boka News
cnb-bokeski_staticni-baner-bez-broja_728x90https://ura-hercegnovi.me/lokalni-izbori-2021/

„U toku ove sedmice (od 20. 04 do 24. 04. 2020 god.) uz poštovanje mjera zaštite i socijalne distance, zajednički se sprovodi niz ekoloških aktivnosti: Čišćenje i košenje obalnog dijela lokacije od mosta rijeke Ljute do vodovoda Orahovac, selektiranje otpada i uređenje reciklažnog dvorišta, generalno čišćenje „pametne ribarske kuće“ i OC-a MNE68, čišćenje solarnog sistema za snadbijevanje el.energijom, čišćenje i podmazivanje vjetrogeneratora, čišćenje filtera za vodosnadbijevanje, prekopavanju kompostane, čišćenje suvozidanog bazena za ostrige, uređenje dvorišta hotela”Buba Miki” i druženje sa galebovima, divljim patkama i psom.

Od nas Boki i planeti Zemlji

Cilj akcije je da se ukaže na činjenicu da je neophodno da svi dajemo svoj doprinos, kod sebe, u svom dvorištu, u svom gradu, u svojoj državi, a da to bude domaćinski, ekološki , održivo… Takođe i da nama ne pripada planeta Zemlja nego da svi mi pripadamo njoj i samo u skladu sa prirodom možemo da opstanemo i spasimo sadašnjost radi naše i vase budućnosti“, kazao nam je Đerić.

Najčitanije