18.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Službenik UIKS-a zatečen sa službenim pištoljem ispred kazina u Tivtu, uhapšen pa pušten da se brani sa slobode

Policija Tivat – foto Boka News

Policija je u subotu u Tivtu uhapsila M.R. (33) službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji je ispred kazina “Salon Prive” zatečen sa službenim pištoljem, saopšteno je danas iz Uprave policije. Nakon privoda nadležnom držvanom tužiocu, dodaju iz policije, M.R. je pušten da se brani sa slobode.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, kako navode, postupajući po prijavi da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više lica i da posjeduju oružje, lišili slobode M.R. (33) službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

“Naime, sinoć pola sata nakon ponoći policiji je prijavljeno da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više lica i da su naoružani.

Pripadnici tivatske policije su odmah izašli na lice mjesta, a prijavljene osobe su zatečene ispred kazina „Salon Prive“. Policija je legitimisala osam lica, od kojih se njih pet predstavilo kao službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Pregledom lica, kod M.R. je pronađen pištolj sa okvirom i devet komada municije, kao i službena legitimacija UIKS-a. Isti se izjasnio da je riječ o službenom pištolju koji mu je dat na lično zaduženje, te da se ne nalazi na dužnosti”, kazali su iz Uprave policije.

Sva zatečena lica, dodaju, pozvana su da pristupe u službene prostorije radi prikupljanja obavještenja.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se M.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službeno vozilo, koje je M.R. takođe imao na zaduženju, nije oduzeto već je po nalogu tužioca trasportovano na službeni parking Odjeljenja bezbjednosti Tivat”, dodaju iz policije.

Kako dodaju, nakon privoda nadležnom držvanom tužiocu M.R. je pušten da se brani sa slobode.

“Pripadnici policije preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju eventualnog procesuiranja i drugih lica, kao i na utvrđivanju eventualnog postojanja nekog drugog krivično djela ili prekršaja, a u koordinaciji sa postupajućim tužioce”, zaključuju u saopštenju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije