18 C
Kotor

Slušaj online radio

Spaljivanjem karnevala završene Zimske kotorske karnevalske feste

Velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, suđenjem i spaljivanjem karnevala u Kotoru juče su završene su Zimske kotorske karnevalske fešte 2020. godine.

Za sve nevolje u pasanoj godini osudjen je i spaljen  Furbopolpetun Negromant Skonfužjonus.

Na posljednji đir karnevala su pratile bleh muzike iz Đenovića i Kotora, mažoretke “Fešta” i “Alisa” iz Kotora,  “Modest” iz Tivta  i “Lili” iz Herceg Novog, zatim “Infinity dance studio”, karnevalske grupe  Za dešpet, Katareo, Srednjevjekovni Kotor, “Carolija tisine”  – Resursnog centra za sluh i govor – Kotor, NVO “Harlekin” i “Maskarada” iz Tivta, Kosmopolitanke, Teatar 303, Studentska organizacija pomorskog fakulteta Kotor, ” Dom starih “Grabovac” iz Risna, djeca iz vrtića “Radost” i “Osmijeh”,   mališani iz  Osnovnih škola: Njegoš, Ivo Vizin – Prčanj, Nikola Đurković – Radanovići i naši gosti iz Nikšića – Osnovna škola „Milija Nikčević,“

Žiri koji je radio u sastavu: Slavko Ivanovic- predsjednik, Vanja Brguljan- clanica Savjeta Kulturnog centra “Nikola Djurkovic” i Ana Nives Radovic, direktorica Turisticke organizacije Kotor jednoglasno je donio odluku da pehar za najbolju masku pripadne JPU RADOST sa maskom DALMATINCI I KRUELA.

Djeca iz vrtića “Radost“, zaposleni i roditelji danas su izašli u ukupnom broju od 876 dalmatinaca. Ovo je zasigurno ne samo za pohvalu jer je ovo najbrojnija karnevalska grupa nego je i siguran pokazatelj da ponekad treba učiti od najmlađih.

Pehar za drugo mjesto dobila je Karnevalska grupa GASLERI  sa maskom KAŽIN O SALOONA.

DOM STARIH “GRABOVAC” IZ RISNA sa maskom NIKAD NIJE KASNO  osvojilo je pehar za treće mjesto.

Fešta se potom nastavila uz muziku  Tri kvarta i koncertom popularne Jelene Rozge.

Organizator Tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih fešti je Javna ustanova Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj je opština Kotor.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije