30 C
Kotor

Slušaj online radio

Srbija: Ponovo više od 8.000 inficiranih koronavirusom, preminulo 45 osoba

Coronavirus – foto pixbay

U posljednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 8.171 novozaraženih koronavirusom. Preminulo je 45 osoba.

Na respiratorima se nalazi 243 pacijenata.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da kovid propusnice neće riješiti problem rasta broja zaraženih u Srbiji.

Gojković je kazao za TV K1 da trenutno Krizni štab razmatra da li će se uvoditi kovid propusnice i da u okviru razmatranja sagledavaju i iskustva u inostranstvu koja pokazuju da je broj vakcinisanih neznatno povećan.

“Kovid propusnice neće riješiti problem rasta broja zaraženih, a ključno pitanje je da li ćete sa kovid propusnicama natjerati ljude da se vakcinišu. Francuska je to uvela, ali se broj vakcinisanih neznatno povećao”, kazao je Gojković.

Doktorka Ivana Stefanović izjavila da je Hitna pomoć u utorak intervenisala u gradskom prevozu zbog žene kojoj je pozlilo i koja je znala da je kovid pozitivna.

“Nije dobra situacija sa koronavirusom. Brojke skaču, ali još više zabrinjava to što smo u utorak u javnom prevozu na uglu Kruševačke i Ustaničke ulice u Beogradu dobili poziv na javnom mjestu da je pozlilo nekome u prevozu. Ispostavilo se da žena zna da je kovid pozitivna”, navela je doktorka Stefanović.

Najčitanije