17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Starogodišnja regata 2021- Svjetsko prvenstvo bokeljskih jedriličara i vjetropira

 

Kreativni tim Sekcije krstaša Jedriličarskog kluba Delfin neumorno radi na pripremi Starogodišnje regate 2021- Svjetskog prvenstva bokeljskih jediličara i vjetropira, sportsko-revijalnog događaja koji podržavaju Opština Tivat i Turistička organizacija Tivat, a medijski sponzorišu javni medijski servisi svih gradova u Boki.

Shodno kalendaru Jedriličarskog saveza Crne Gore, morska fešta koja slijedi je Starogodišnja regata 2021, zakazana za 31.decembar. U pitanju je revijalni i sportski događaj čiju organizaciju, pored inicijatora, Sekcije krstaša JK Delfin, zdušno podržavaju JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić Herceg Novi, JK Jovo Dabović Baošići i Porto Montenegro Yacht Club. U revijalnom dijelu događaja će po dosadašnjim prijavama učestvovati oko 30 krstaša iz cijele Boke, te veliki broj plovila na vesla i motorni pogon, dok sportski dio donosi “Svjetsko prvenstvo bokeljskih jedriličara”- ozbiljno nadmetanje 12 najboljih posada Boke u one design brodovima J70.

Regata koja se od 2017., sa izuzetnom prošle godine, jedri 31.decembra, ovoga je puta samo krov cijele priče, koja je ujedinila kompletnu morsku zajednicu Boke. U pripreme su uključeni akademski slikari, grafički dizajneri, glumci, muzičari, umjetnički fotografi, medijski profesionalci, stolari, ribari, kuhari, kako bi na sve načine pokazali i prikazali da se naša Boka nije odmakla od mora, da na njemu i sa njim živi.

Jedan od ciljeva Starogodišnje regate 2021 je produkcija atraktivnih promotivnih materijala koji će biti od koristi turističkim zajednicama tri bokeška grada, te našu morsku priču učiniti zanimljivom mnogo široj publici nego li je naša lokalna, bokeška.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije