21 C
Kotor

Slušaj online radio

Statis traži dozvolu za gradnju 66 apartmana kod Miločerskog parka

Kraljičina plaža Miločer
Kraljičina plaža Miločer -foto Boka News

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Miločer i kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa, podnijeli su Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova za gradnju depadansa sa 66 luksuznih apartmana za tržište.

U zahtjevu, navedena je katastarska parcela 970 KO Sveti Stefan, koja se nalazi na početku Miločerskog parka, pored nekadašnjeg hotela Kraljičina plaža od oko pet hiljada kvadratnih metara.

Riječ je o parceli na kojoj je planirana gradnja stanova za tržište, što je prije godinu i po dovelo do revolta aktuelne gradske uprave na čiji je predlog budvanski parlament donio deklaraciju o zaštiti Miločerskog parka, kojom se protivi gradnji stanova za tržište na tom području.

Vlada je u četvorodecenijski zakup Statisu dala nedavno porušeni hotel Kraljičina plaža, dok je zemljište gdje će se graditi stanovi izdala na period od 90 godina.

Novi zahtjev dolazi u vrijeme kada glavna gradska arhitektica Budve, Ana Samardžić, mora ponovo da odluči da li će dati saglasnost na idejno rješenje novog hotela Kraljičina plaža, nakon što je Ministarstvo prihvatilo žalbu Adriatic propertiesa.

Samardžićeva je prošlog ljeta, dok je gradonačelnik bio Dragan Krapović, prekinula postupak davanja saglasnosti uz obrazloženje da nije završena procedura izdavanja građevinske dozvole pred Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

Pošto je Opštini dato svojstvo stranke u postupku izdavanja građevinske dozvole, a lokalna uprava je jasno stavila do znanja da neće dozvoliti gradnju stanova za tržište i betoniranje Miločerskog parka, već samo rekonstrukciju u postojećim gabaritima, Statisova kompanija je iskoristila trenutak donošenja novog zakona o planiranju i izgradnji, odustala od građevinske dozvole i predala zahtjev po novim pripisima kako bi dobila zeleno svjetlo za gradnju.

Ministarstvo je zahtjev za saglanost na idejni projekat proslijedilo Samardžićevoj.

Izvor:Vijesti

Najčitanije