21 C
Kotor

Slušaj online radio

„Stare i rijetke knjige – Zbirka Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor”

Pomorski muzej Kotor – foto Boka News

Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru  organizuje izložbu „Stare i rijetke knjige – Zbirka Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor”. Izložba će biti otvorena u utorak 19. marta u 19 sati.

Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru u svojoj biblioteci ima bogatu zbirku starih i rijetkih knjiga većinom pomorske tematike koje ujedno predstavljaju kulturno dobro i dio su bogate pomorske baštine Boke Kotorske. U katalogu koji prati ovu izložbu kao u vitrinama i na panelima prikazujemo  reprezentativne primjerkekoji se smatraju starim i rijetkim knjigama.

Na izložbi će bitipredstavljena  knjižna građa koju čine primjerci iz vremena 17, 18, i prve polovine 19. vijeka. Ovu staru i rijetku bibliotečku građu sačinjavaju četiri stare i rijetke knjige iz 17. vijeka, 47 knjiga iz 18. vijeka i 323 knjige iz 19. vijekado 1860. godine, poručuju iz ove ustanove.

Autori izložbe su: Slavko Dabinović, Danijela Nikčević i Tomislav Bonić.

Na izložbi će govoriti: Andro Radulović, direktor Pomorskog muzeja i Slavko Dabinović jedan od autora kataloga i izložbe.Izložbu će otvoriti Jasmina Bajo, bibliotekarska savjetnica u Gradskoj biblioteci kulturnog centra u Kotoru.

Najčitanije