7 C
Kotor

Slušaj online radio

Stop krivolovu – novi “ulov” krivolovca sa školjkama

Iz neformalne grupe sportskih ribolovaca i ljubitelja prirode Crne Gore „Stop krivolovu“ informišu o novom “ulovu”, uspješnoj akciji proteklog vikenda u saradnji sa policijom i inspektorom za ribarstvo, po prijavi građana da lice sa ronilačkom opremom izvodi nelegalne podvodne aktivnosti u Tivtu, u blizini Hotela Pine.

„U koordinaciji sa Jedinicom patrolnih brodova i čamaca Herceg Novi, ka licu mesta uputila se patrola Granične policije Tivat, koja je lice zatekla u navedenoj aktivnosti i isto privela.

Tom prilikom obaviješten je inspektor za ribarstvo, kome ni ovaj put nije bilo teško da iz Podgorice krene ka Tivtu i sa policijom procesuira lice koje je nelegalno izlovljavalo školjke piligrine (prnjavica), koje su posle mjerenja i evidentiranja (oko 5 kilograma) vraćene u more. Lice je pomenutu aktivnost sprovodilo bez ikakve dozvole što za izlov  što za ronjenje uz aparate za disanje, te je oprema oduzeta a lice procesuirano prekršajnom prijavom.

Brza reakcija pripadnika policije na prijavu građana, rezultirala je i procesurianjem prekršioca, dakle, ono na čemu insistiramo a to je prijavite nepravilnost na moru, jezeru, rijeci i reakcija neće izostati“ – poručuju aktivisti „Stop krivolovu“.

Otkud ideja krivolovcima da je vikend neradan dan za nas, policiju, inspektore? Posebno od kada smo zajedno sa državom dogovorili pojačane mere kontrole i to svakodnevno sprovodimo na terenu, pitaju se iz ove neformalne grupe sportskih ribolovaca i ljubitelja prirode…

Broj za prijavu krivolova u Herceg Novom je 067/184-773, u Budvi 067/184-258, Baru 067/184-018, Ulcinju 067/184-196 i na Skaradskom jezeru 067/174-246 i 020/875-998.

stop krivolovu

Najčitanije