23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Stop krivolovu – u Stolivu zatečen ronilac u nelegalnom izlovu vongoli

stop krivolovu

U reonu Stoliva u ponedeljak 18.11.2019. godine, na prijavu člana Stop krivolovu da lice roni uz pomoć boca i vadi školjke vongole, kontaktirana je policija, i u kratkom vremenskom roku, na licu mesta su bili pripadnici Stanice granične Policije II Tivat.

Lice je zatečeno u nelegalnom izlovu pomenutih školjki, i kontaktiran je Inspektor za morsko ribarstvo, po čijem dolasku je prekršilac procesuiran, i uz sve materijalne dokaze kažnjen ne malim novčanim kaznama po dva osnova!

Oprema u vidu boca sa kiseonikom, regulatorom, tegovima, perajama i nešto preko 10 kg Vongola je oduzeta od lica, višestrukog povratnika u ovim i sličnim krivolovnim djelatnostima.

Inače, radi se o prekršiocu koji se ovim bavi duži niz godina,i to ne da bi “prehranio porodicu”,već da bi došao do materijalne koristi unatoč tome što je upoznat sa činjenicom da u delo sprovodi kriivolovnu aktivnost!

stop krivolovu

Nadamo se da će on, i njemu slični shvatiti da je ovo postalo “neisplativo”, jer osim znatnih novčanih kazni koje su izrečene, iste se pohranjuju u centralni registar prekršaja, pa će u budućnosti po više osnova praviti smetnju prekršiocima ako nisu izmirene, a i svako naredno pojavljivanje pred Sudom iziskuje drugačiji stav i odnos prema višestrukim povratnicima u pomenutim delima!

stop krivolovu

Sa oduzetim Vongolama se postupilo na jedini mogući način u datim okolnostima, i iste su vraćene u more uz nadu da će bar deo njih preživeti, a prekršiocu ostaje da pronađe neko drugo “zanimanje”, jer osim toga što su i on i vozilo koje koristi odavno poznati u zalivu, i da automatski izaziva podozrenje meštana i članova Stop krivolovu, zaveden je i kao prekršilac sa više prekršaja ovog tipa, i mora biti svestan da će svako njegovo naredno pojavljivanje na obali biti propraćeno!

Na kraju, veliko hvala momcima iz Stanice granične Policije II Tivat koji su još jednom pokazali spremnost da odreaguju munjevito i adekvatno na svaku prijavu vezanu za krivolov, kao i Inspektoru za ribarstvo koji je prekršioca procesuirao i ukazao mu po ko zna koji put na negativne strane onoga što radi, i naravno, veliko hvala svim članovima Stop krivolovu iz reona Boke, koji su uvek prisutni na terenu i čije aktivnosti daju nemerljiv doprinos u očuvanju mora i obale zaliva! Kao i do sada,saradnja institucija i građana nanovo daje primer da je ovo jedini pravi recept za rešavanje problema krivolova,i ovako uhodani i sa sjajnom saradnjom imamo realnih nadanja da će neko skorije sutra biti bolje, a bliska budućnost oslobodjena balasta krivolova…Idemo dalje poručuju iz Stop krivolovu !!!

Najčitanije