10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Sveučilište u Dubrovniku – studij Povijest Jadrana i Mediterana, poziva vas da…

Kampus DU

Sveučilište u Dubrovniku poziva buduće studente na studij Povijest Jadrana i Mediterana. Izučavanje temeljnih procesa i struktura koji su obilježili povijest Evrope, Mediterana i Jadrana u dugom razdoblju od antike do suvremenosti. Studij pruža edukaciju ne samo iz povijesti, nego i iz drugih znanstvenih disciplina, od demografije i ekonomije do povijesti umjetnosti i povijesti književnosti, čime se polaznici osposobljavaju za zapošljavanje i izvan znanstveno-obrazovnog sektora, u turizmu, kulturnoj industriji ili medijima.


O STUDIJU

Sveučilišni prijediplomski studij Povijest Jadrana i Mediterana je prvi humanistički studij na Sveučilištu u Dubrovniku s vrlo inovativnim programom. Nastava je najvećim dijelom orijentirana na izučavanje temeljnih procesa i struktura koji su obilježili povijest Europe, Mediterana i Jadrana u dugom razdoblju od antike do suvremenosti. Nastavni program je interdisciplinarno postavljen i pruža edukaciju ne samo iz povijesti, nego i iz drugih znanstvenih disciplina, od demografije i ekonomije do povijesti umjetnosti i povijesti književnosti, čime se polaznici osposobljavaju za zapošljavanje i izvan znanstveno-obrazovnog sektora, u turizmu, kulturnoj industriji ili medijima. Na Studiju predaju nastavnici sa Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Zagrebu i drugih znanstvenih i obrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj.

Studij se izvodi u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

OTVORENOST STUDIJA PREMA POKRETLJIVOSTI STUDENATA

Sukladno Europskom sustavu prijenosa bodova (ECTS), sveučilišni prijediplomski studij Povijest Jadrana i Mediterana horizontalno je otvoren prema studijima povijesti, ali i unutar Sveučilišta prema drugim studijskim programima. Također, studenti imaju mogućnost dio Studija, u trajanju od jednog ili više semestara, ostvariti na srodnim prijediplomskim studijima povijesti u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, upisati izborne kolegije iz područja povijesnih znanosti te ostvariti propisani 180 ECTS bodova.

Studij je otvoren za strane studente te nudi određen broj kolegija na engleskom jeziku. Nakon završetka prijediplomskog studija Povijest Jadrana i Mediterana studenti mogu, prema bolonjskim načelima, nastaviti studirati povijest na diplomskoj razini.

Sveuciliste Dubrovnik

TRAJANJE STUDIJA

Sveučilišni prijediplomski studij Povijest Jadrana i Mediterana traje tri godine ili šest semestara.

MOGUĆNOST SMJEŠTAJA U STUDENTSKOM DOMU

Studentski dom Sveučilišta u Dubrovniku jedan je od najmodernijih u Hrvatskoj, s kapacitetom smještaja za više od 500 studenata u 250 soba s kupaonicama. Određeni broj soba prilagođen je i za osobe s invaliditetom. U okviru studentskog doma je i studentska menza, garaža te brojni sadržaji za rekreaciju i druženje.

Studenski dom u Dubrovniku

ZVANJE KOJE SE STJEČE

Po završetku sveučilišnog prijediplomskog studija Povijest Jadrana i Mediterana student stječe akademski naziv sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) povijesti (univ. bacc. hist.).

Studenski dom u Dubrovniku

MOGUĆNOST ZAPOŠLJAVANJA

Zbog raznovrsnog programa, koji nudi kolegije iz velikog broja disciplina, Studij polaznike osposobljava za širok spektar radnih mjesta. Prvostupnici će angažman i zaposlenje moći naći na radnim mjestima uobičajenim nakon trogodišnjeg Studija povijesti. Kroz specifične kolegije i horizontalnu mobilnost (mogućnost biranja kolegija sa srodnih studija koji se izvode na Sveučilištu u Dubrovniku), Studij polaznicima pruža mogućnost stjecanja osnovnih znanja iz drugih humanističkih, društvenih i umjetničkih disciplina, a arhivska praksa omogućava studentima da se afirmiraju kao aktivni dionici u očuvanju povijesno-kulturnih sadržaja.

Kao i većina drugih humanističkih studija, ovaj studij stvara kompetentne kadrove za rad u kulturnim institucijama i civilnim udrugama koji su osposobljeni za očuvanja povijesnog identiteta i kulturne baštine od apsolutne komercijalizacije.

Sveučilište u Dubrovniku – studij Povjest Jadrana i Mediterana 

EMAIL: povijest@unidu.hr

TELEFON: 00385 91 1959 709

FACEBOOK – studij Povjest Jadrana i Mediterana 

Najčitanije