23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

SZP Herceg Novi i PK Subra na završnom treningu projekta “Otporna granica“

Foto SZP HN

Završni trening u okviru projekta “Otporna granica“ (Resilient Border), kojem su prisustvovali Službenici zaštite i spasavanja Herceg Novi i članovi Planinarskog kluba Subra završen je juče u Grudama (BiH).

Preko 30 članova tima iz Županije Zapadnohercegovačke i Opštine Herceg Novi prošli su treninge iz oblasti: nesreće – transport i spašavanje uz ABS nosila, visine i dubine – samospašavanje i izrada prečnice, hidraulika (rezanje vozila), gašenje vozila – opasnosti te spacifičnosti gašenja hibridnih i električnih vozila.

Ovaj trening je prilika za razmjenu iskustava, dobre prakse i naučenih lekcija na polju civilne zaštite. Jedan od ciljeva ovog treninga je uspostavljanje i jačanje saradnje svih učesnika u sistemu zaštite i spašavanja kako na polju preventive i zajedničkog djelovanja tako i na budućim zajedničkim projektima.

Foto SZP HN

Projekt „Unapređenje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica”, finansira Evropska unija u okviru IPA II programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora (2014–2020). Ukupna vrijednost projekta je preko 586.000 eura, od čega je Europska unija osigurala skoro 500.000 eura bespovratnih sredstava. Preostali iznos sufinansiraju projektni partneri, Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije – HERAG (BiH), Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (BiH) i Opština Herceg Novi (Crna Gora).

Najčitanije