24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

TA: Neko će morati da odgovara zbog milonske štete za grad

Dio imovine oko koje je Opstina izgubila spor

Cifra od 1.456.000 eura novca svih građana Tivta nije kovanica od 50 centi, pa da slučajno ispadne iz džepa. Moraće da se utvrdi ko je za to odgovoran – ili vi, ili neka ranija DPS vladajuća garnitura u Tivtu – poručila je danas opoziciona Tivatska Akcija lokalnoj DPS-SD-HGI vlasti u tom gradu.

Prošle nedjelje ispostavilo se da je Opština, na osnovu analitilkih kartica, jednom građaninu isplatila ukupno 1,456 miliona eura za sudski spor koji je on pravosnažno u drugostepenom postupku, dobio protiv lokalne uprave u vezi nekretnina nekadašnjeg “Dalmacijavina” iz Splita. TA je danas optužila lokalnu vlast da namjerno ne odgovara na pitanja novinara stim u vezi i naglasila da je “sve ove činjenice opštinska vlast brižljivo krila od građana i odbornika SO Tivat kao zmija noge.”

“TA im stoga poručuje da ovo neće proći tek tako, da će cijeli slučaj morati da se raščivija do u detalj, i utvrdi ko je odgovoran što smo došli u situaciju da izgubimo spor ovako velike vrijednosti. Javno postavljamo sljedeća pitanja predsjednici Opštine Snežani Matijević i potpredsjedniku Siniši Kusovcu: Zašto ste krili od tivatske javnosti i odbornika SO Tivat da je Opština izgubila spor? Zašto ste krili da ste isplatili 1, 45 miliona evra zbog izgubljenog spora, i to prije roka utvrđenog u Sporazumu o isplati? Zašto ste u analitičkim karticama lažno prikazali rashod kao „obaveze iz prethodnog perioda“, a ne kao izdatak zbog izgubljenog spora?”- upitala je juče ova opoziciona partija tivatske čelnike.

TA je ocijenila da je ovakvo ponašanje Matijevićke i Kusovca “krajnje sumnjivo i navodi na zaključak da ste svojim činjenjem ili nečinjenjem doprinijeli da Opština Tivat izgubi spor ovako velike vrijednosti.”

“Dodatnu sumnju unosi činjenica da ste nas na jednoj od prošlogodišnjih sjednica SO Tivat uvjeravali da Opština ima čvrste argumente u ovom sporu. Samo se nadamo i Bogu molimo da vam argumenti nisu tako „dobri“ i u onom postupku gdje se od Opštine Tivat traži obeštećenje od 12 miliona eura”- saopštila je TA aluduirajući na slučaj gdje je australijski biznismen sprskog prijekla Miroslav -Džek Samardžija, pokrenuo sudski spor protiv Opštine Tivat vrijedan čak 12,5 miliona eura, jer po novoj planskoj dokumentaciji, više ne može graditi luksuzni turistički kompleks na zemlji što ju je Samardžija prije desetak godina, kupio od mještana Lepetana.

Najčitanije