33 C
Kotor

Slušaj online radio

TAA i opozicija – Tribina o aferi „Komunalije“

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Tivatska opozicija, odnosno opštinski odbbori SNP, NOVE, PzP, LIGA, DSS i SSR u saradnji sa NVO „Tivatska antikorupcijska akcija“, danas će u 18 sati u zgradi Opštine prirediti tribinu o aferi „Komunalije“ i obavezama koje su Opštini Tivat nametnute ugovorom Vlade i „Orascoma“ za projekat Luštica Development.

Opozicija i NVO TAA već mjesecima optužuju lokalnu DPS-SDP vlast da je oštetila gradski budžet za preko milion eura, nezakonito odobravajući Porto Montenegru popust od 80 odsto za komunalije za hotel „Regent“, iako on nije klasičlni hotel ranga 5 zvjezdica na koji se takva povlastica odnosi, već kondo-hotel u kome je 60 odsto apartmana prodato kao stanovi na tržištu.

Organizatori tribine smatraju da je lokalna uprava nezakonito obračunala manje iznose komunalija i za veliki broj većih novoizgrađenih stambenih objekata u gradu, kao i da gradskoj kasi prijeti kolaps jer Opština po ugovoru za Luštica Development, treba da za taj kompleks izgradi 8,8 kilometara dugačak put vrijedan oko 10 miliona eura. DPS i SDP u dva su navrata odbili da na inicijativu opozicije, zakažu vanrednu sjednilu SO koja bi razmatrala ove teme.

„Pozivamo vas da svojim pristupom dignete glas protiv korupcije, zloupotrebe službenog položaja i potpunog urušavanja vladavine prava u našem gradu i društvu.“- stoji na plakatima kojima opozicija i NVO TAA pozivaju Tivćane na današnju tribinu.

Najčitanije