9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tamara Vučinović direktorica Radio Tivta

Tamara Vučinović

Savjet Radio Tivta danas je jednoglasno za novu direktoricu Lokalnog javnog emitera „Radio Tivat“ d.o.o, izabrao Tamaru Vučinović, novinarku tog radija i dopisnicu dnevnika “Dan” iz Tivta.

Na raspisani konkurs za izbor i imenovanje direktora Radio Tivta, pored Vučinovićeve javio se i Predrag Nikolić, novinar iz Kotora.

Savjet je, kako je saopšteno, ocijenio da je program razvoja Radio Tivta u narednom četvorogodišnjem periodu, koji je ponudila Tamara Vučinović,  sveobuhvatniji i realniji, pa je to bio i osnovni razlog da se ona izabere za direktora Radio Tivta.

“Savjet je izrazio zahvalnost i poštovanje prema rezultatima koje je ostvario dosadašnji direktor Dragan Popadić i akcentovao da se nada da će se uređivačka politika Radio Tivta, nastaviti u istom smjeru -da se temelji na profesionalnošću i novinarskoj etici, u korist svih građana Tivta”- stoji u saopštenju.

Popadić je na čelu lokalnog radija u Tivtu kao direktor ili glavni i odgovorni urednik u kontinuitetu bio čak 26 godina, od 1995. kada je na to mjesto postavljen kao plod političkog dogovora tada u Tivtu vrlo uticajne Narodne stranke i jedinstvenog DPS-a. On je nedavno saopštio da se neće kandidovati za novi direktorski mandat iako, kako je rekao “na njega zakonski imam pravo”, jer mu je navodno iz Opštine Tivat koja je osnivač i vlasnik lokalnog javnog servisa, navodno traženo da se ne kandiduje. Popadić je istakao da mu je iz vrha lokalne NP-BF-GB vlasti navodno traženo da se ne kandiduje i zaprijećeno da, ukoliko ponovno bude izabran za direktora,  “počinje velika nestabilnost za Radio Tivat, posebno u isplati sredstava.” Radio Tivat se inače, gotovo u potpusnosti finansira iz budžeta Optine Tivat, a sopstveni prihodi tog medija od marketinga su minorni.

Gradonačelnik Tivta Željko Komnenović (NP) demantovao je takve tvrdnje Popadića ističući da  njegovu novu kandidaturu ne dozvoljava Statut Radio Tivta.

„Gospodina Popadića podsjećam, kao što sam to učinio i tokom našeg direktnog razgovora, na član 63 Statuta Radio Tivta u kojem jasno i precizno stoji „Mandat direktora je četiri godine i ista osoba može biti imenovana za direktora najviše dva puta uzastopno“, a g. Popadić je direktor Radio Tivta od 1995. godine.“-naveo je Komnenović.

U Popadićevu „odbranu“ u međuvremenu su javno stale u Tivtu opozicione HGI i SD, kao i SDP koja glasom svog jednog odbornika daje većinu aktuelnoj tivatskoj vlasti u lokalnom parlamentu. Te partije su Popadia nazvale vrhunskim novinarskim profesionalcem i osudile kako su navele, neprimjeren politički pritisak aktuelne tivatske vlasti na njega i čak zatražile od Savjeta Radio Tivta da poništi konkurs za izbor novog direktora na koji se Popadić nije prijavio.

Savjet Radio Tivta danas je jednoglasno usvojio finansijski izvještaj i izvještaj nezavisnog revizora za 2020. godinu. Revizor je inače, dao pozitivno mišljenje bez rezerve na finansijsko poslovanje Radio Tivta u prošloj godini.

Izvor:S.L.

Najčitanije