10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tigar na trajektu za Hvar

Tigar na trajektu / foto index.hr

Putnici na trajektu iz Splita za Hvar svjedočili su u nedjelju nesvakidašnjem prizoru – u prikolici osobnog vozila križevačkih tablica prevozio se tigar, a iz Jadrolinije pojašnjavaju da o tome nisu imali saznanja, nije im bio prijavljen prijevoz životinje već vozila s prikolicom.

Kako je među njima na trajektu i tigar vidjeli su kada je vozač, zbog velike vrućine, dijelom otkrio ceradu kojom je bila pokrivena prikolica te se ispod nje ukazala životinja.

Iz Jadrolinije tvrde kako nisu imali saznanja da prevoze tigra.

“Mi smo prodali kartu za vozilo i prikolicu. Članovi posade nisu nadležni za provjeru sadržaja kamiona ili prikolice ukoliko nije prijavljen prijevoz opasnih tvari, a da bi provjerili poštuju li se svi sigurnosni protokoli. Članovi posade nisu imali saznanja da se tigar prevozi u prikolici na trajektu”, kazala je Hini u utorak glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović. Naglasila je i kako se po pravilniku na trajektima ne smiju prevoziti divlje životinje.

Zanimljivo je kako je vlasniku tigra pošlo za rukom u istom danu čak dva puta prevesti tigra – prvo ujutro do Hvara, a potom navečer natrag do Splita. Kako se neslužbeno doznaje tigar je navodno na Hvar odvezen radi parenja, no nejasno je s kim s obzirom da u Hvaru postoji samo jedan tigar i to u privatnom zološkom vrtu.

Križevčanin koji je putovao prema Hvaru jedan je od rijetkih uzgajivač tigrova u Hrvatskoj te od 1993. godine radi na projektu uzgoja sibirskih tigrova.

Cijeli slučaj preuzeo je Državni inspektorat.

Izvor:Hina

Najčitanije