7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – brzom intervencijom ugašen požar na trafostanici

Požar na trafostanici – Foto SZP Tivat

Gradiošnica bez napajanja električnom energijom 24 sata


Tivatski vatrogasci zajedničkom akcijom brzo su ugasili vatru, do koje je došlo na trafostanici iza područnog odjeljenja škole u Gradiošnici. Vatra je izbila oko 11.20 sati, a pripadnici Službe zaštite i spasavanja došli su sa troje vozila i intervenisali zajedno sa dvadesetak pripadnika DVD “Boka”, “Krtoli” i “Tivat”, nakon što im je potvrđeno da je isključena struja, kaže za Radio Tivat komandir Službe, Milorad Giljača.

“Pretpostavlja se da je do unutrašnjeg samozapaljenja trafostanice došlo zbog preopterećenja. Vatra je zahvatila dalekovod i prijetila je da se proširi na šumsko rastinje, što je brzom intervencijom, koja je trajala desetak – petnaestak minuta, spriječeno, ali je trafostanica devastirana”, ističe Giljača.

Intervencija-vatrogasaca-Foto SZP Tivat

Na terenu su pripadnici OB Tivat i Komunalne policije, a očekuje se da ekipa Elektodistribucije dođe na lice mjesta i procjeni štetu.

Zbog posljedica požara, koji je danas ugašen na trafostanici u Gradiošnici, opština Tivat, stanovnici tog naselja biće bez napajanja električnom energijom 24 sata, saopšteno je iz CEDIS-a.

Najčitanije