30.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ukrajinska bespilotna letjelica pogodila Kursk, Moskva odbila napad

Moskva odbila napad
Foto: Evgenia Novozhenina / Reuters

Ukrajina je i dalje u šoku nakon jučerašnjeg ruskog napada projektilom na grad Černjihiv. Crna bilanca je sedmero poginulih i čak 144-ero ranjenih. Projektil je pogodio samo središte grada, gdje je u tom trenutku bio veći broj ljudi.

Ukrajinska bespilotna letjelica pogodila Kursk, Moskva odbila napad

Ukrajinska bespilotna letjelica je pogodila zapadni ruski grad Kursk, rekao je guverner pokrajine Roman Starovojt, a Moskva je ponovno odbila napad drona, prema službenim izvješćima.

Bespilotna je letjelica prema prvotnim informacijama pogodila krov zgrade željezničkog kolodvora, objavio je Starovojt na komunikacijskoj platformi Telegram u nedjelju ujutro.

Krov se zapalio, a pet osoba je lakše ozlijeđeno krhotinama stakla, kazao je. Hitne službe su na mjestu događaja. Daljnje pojedinosti nisu bile odmah dostupne.

Informacije nije bilo moguće nezavisno provjeriti. Kursk je središte istoimene oblasti na granici s Ukrajinom. Grad se nalazi otprilike 500 kilometara južno od Moskve.

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin je na Telegramu rano u nedjelju rekao da je bespilotna letjelica pokušala preletjeti glavni grad tijekom noći.

Dodao je da je protuzračna obrana to spriječila.

Daljnjih pojedinosti također nije bilo, a informacije se nisu mogle nezavisno provjeriti.

Dvije moskovske zračne luke, Vnukovo i Domodedovo, privremeno su obustavile polijetanje i slijetanje preko noći, kazao je gradonačelnik.

Ruska državna novinska agencija TASS je izvijestila o prekidu letenja, citiravši predstavnika službi zračnog prometa.

Moskva je u više navrata nedavno ograničila zračni promet zbog ukrajinskih napada bespilotnim letjelicama.

Posljednji je bio u petak ujutro kada su moskovski dužnosnici rekli da je napad dronom odbijen nedaleko od poslovnog centra u središtu grada.

Rusija oko godinu i po dana vodi rat protiv susjedne Ukrajine.

U zadnje je vrijeme došlo do niza napada bespilotnim letjelicama na ruskom teritoriju, a neki su izvršeni daleko od pograničnog područja.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije