11 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – prihod od boravišne takse veći za trećinu

Turistička organizacija Tivat zadovoljna je sezonom i prihodima ove godine, saopštila je direktorica Gabrijela Glavočić. Bilježe i veću naplatu boravišne takse i to ih, kako kaže, raduje. Brojne projekte uspješno su završili, a već se pripremaju za sljedeće događaje poput Nove godine, saopštila je Glavočić.

Kako je dodala, njihov rad se definitivno isplatio i tu je statistika kojima se valja pohvaliti.

“Naravno, kada kažem rad za cjelokupnu ovu sezonu koja je za nama, ne mislim samo rad turističke organizacije, već na brojne druge ustanove, privredne subjekte, brojne organizacije koje su negdje dale pečat cjelokupnoj sezoni.

Statistike kažu da je bilo ukupno 28 odsto više posjeta u odnosu na prethodnu godinu, noćenja 7 odsto više, ali ne možemo se pohvaliti samo u tom dijelu, već i u dijelu ostvarenih prihoda. Ono što mogu da kažem za privatni smještaj gdje smo zabilježili oko 33 odsto veću naplatu boravišne takse, statistike za ovu sezonu su se malo promijenile. Naime, više ne prednjače gosti regiona, već su tu na prvom mjestu Rusija, zatim Srbija, Bosna i Hercegovina. Malo iznenađenje za nas je i što smo imali na četvrtom mjestu goste iz Njemačke, Ukrajine, Mađarske, pa tek onda gosti iz Velike Britanije. Naravno, tu se naše statistike ne završavaju jer očekujemo da nam stignu statistike Monstata za dio koji se odnosi za kolektivni smještaj, da vidimo kako su se tu kretale brojke. I ispred nas su analize anketa koje su se sprovodile tokom avgusta mjeseca”, navela je Glavočić.

TO Tivat – direktorica Glavočić

TO Tivat, napominje, očekuje još dosta posla.

“Negdje počinjemo novi ciklus. Ispred nas je projekat Nove godine koji bukvalno već kuca na vrata. Naravno i plan za cjelokupnu 2019 godinu, jer valja se spremiti na vrijeme za tu sezonu”, naglasila je Glavočić.

Najčitanije