15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – rekonstrukcija i obnova dječjih terena i igrališta

Igraliste u Malom parku – Tivat

Opština Tivat je raspisala tender za rekonstrukciju i obnovu dječjih terena i igrališta vrijedan 120.000€ (uključujući PDV). U planu je obnavljanje igrališta na sedam lokacija u Tivtu: u Radovićima, Gošićima i Đuraševićima, na Brdima, u centru Tivta kod lamela, u malom gradskom parku i kod hotela “Montenegrino”.

Nova gumena podna obloga biće postavljena na terenu na Brdima, na dječjem igralištu u Radovićima i na sportskom terenu u Gošićima. U potpunosti će biti obnovljeno igralište iza objekta pošte, kod lamela u centru Tivta, igralište u Đuraševićima i kod hotela “Monetengrino”. Na bivšem košarkaškom terenu u Malom gradskom parku biće postavljeni novi sadržaji. Tenderskom dokumentacijom je predviđena nabavka ljuljaški, vrteški, tobogana, klackalica ali i opreme za vježbalište na otvorenom.

“Poseban je fokus na igralištima u Đuraševićima i Gošićima, imajući u vidu da se ona nalaze uz objekte u kojima će se privremeno odvijati nastava OŠ “Branko Brinić”, za vrijeme izgradnje novog objekta škole u Radovićima” – istakla je menadžerka Opštine Tivat Patricia Pobrić. “Tivat je jedna od malobrojnih opština u Crnoj Gori sa pozitvinim prirodnim priraštajem i zato posebnu pažnju moramo usmjeriti na sadržaje za djecu”, navela je Pobrić i istakla kako se radi na planovima za izgradnju novih igrališta i dalju obnovu sportske infrastrukture u 2024. godini.

“Na godišnjem nivou ulažemo značajna sredstva u zamjenu elemenata na dječjim igralištima ali i u zamjenu drugog mobilijara poput klupa i žardinjera, koji su prečesto na meti vandala”, navela je Pobrić i dodala kako je u stalnom kontaktu sa građanima.

Najčitanije