19 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – u toku izrada projektne dokumentacije za kružne tokove

Glavna raskrsnica Tivat

Prioriteti Opštine ove godine, kada su investicije u pitanju, jesu ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, rekao je predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac i istakao da se privodi kraju izrada projektne dokumentacije za kružne tokove.

Očekuje se da od septembra počne izgradnja tri kružna toka, jedan kod zgrade „stare opštine“, drugi kod bivšeg kluba Vojske na Seljanovu i treći kod skretanja za Gradiošnicu.

Njihovom izgradnjom, posebno tokom turističek sezone, rasteretiće se magistrala i smanjiti saobraćanje gužve i čekanja tokom prolaska kroz Tivat.

„Dobili smo urbanističko tehničke uslove, a od nadležnog ministarstva je potvrđeno da su saobraćajnica i kružni tokovi u nadležnosti Opštine pa se očekuje da se narednog mjeseca krene u proceduru raspisivanja tendera za izbor izvođača radova, a poslije turističke sezone uđe u realizaciju tog posla i tako rješi problem uskih grla. U taj proces se mora ući jer je to preduslov za izgradnju bulevara“, istakao je Kusovac.

Kusovac i Novosel

Izgradnja dva kružna toka, kod opštine i na Seljanovu, bi mogla početi i prije sezone, ali bi se u tom slučaju, navodi Kusovac, stvorilo usko grlo kod Gradiošnioce gdje se ne može ući u posao jer se moraju riješiti imovinsko pravna pitanja.

„Na osnovu eleborata o ekproprijaciji Opština može izvršiti eksproprijaciju, ali se čeka odluka Vlade o formiranju komisija za sjeverni, centralni i južni dio, kako bi procjenili vrijednost zemljišta i obeštetili vlasnici, kompletirao projekat i odmah nakon toga išlo u raspisivanje tendera“, objasnio je Kusovac.

Najčitanije