12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski Novembarski dani posvećeni “Jadranu“

Tivat – Pine- arhiva

U susretu 21. novembru Danu Opštine Tivat, lokalna uprava je podržala organizaciju niza kulturnih, edukativnih, sportskih i zabavnih  manifestacija koje će se održati u Tivtu tokom novembra, a u sklopu tradicionalne manifestacije „Novembarski dani“.

Pozivu Sekretarijata za društvene djelatnosti da učestvuju odazvalo se oko 35 institucija, nevladinih i sportskih organizacija i pojedinaca. Od 1. do 30. novembra biće organizovano 58 događaja, uključujući i svečanu sjednicu Skupštine opštine planiranu za 21. novembar. Na kalendaru „Novembarskih dana“ naći će se tradicionalni sportski turniri i kupovi, brojni edukativni događaji za djecu i mlade, izložbe, koncerti, predstave, književne i autorske večeri.

„Ova godina u znaku je velikog jubileja školskog broda „Jadran“, 90 godina od njegovog upisa u flotnu listu i prvog uplovljavanja u Tivat. Posebna veza ovog broda i našeg grada bila je inspiracija za dizajn plakata Novembarskih dana ali i drugih štampanih materijala koji će pratiti proslavu Dana opštine, poput pozivnice za svečanu sjednicu SO i godišnje Revije“, navode iz lokalne uprave.

Opština Tivat pozvala je Udruženje likovnih umjetnika Tivta da učestvuje u izradi likovnih rješenja za ovogodišnje praznične dane. Član udruženja čiji senzibilitet najbolje odgovara ovogodišnjoj manifestaciji bila je multimedijalna umjetnica  Ana Bulatović – Lili koja je izradila vizuelna rješenja za plakat Novembarskih dana, za pozivnicu i naslovnu stranu Revije. „Jadran je bio inspiracija, brod kao cjelina ali i detalji lako prepoznatljivi svima koji su bar jednom uživali u njegovoj ljepoti. Koristila sam svoje i fotografije Turističke organizacije, koje sam zatim likovno i dizajnerski dorađivala kako bismo dobili formu malog umjetničkog djela koje vrijedi sačuvati i kada manifestacija prođe“, istakla je Ana Bulatović – Lili.

Novembarski-dani

Školski brod „Jadran“ uploviće u Tivat tokom novembra, a za period od 20-22. novembra planirani su Dani otvorenih vrata, kada će svi koji žele moći da obiđu ovaj izuzetan jedrenjak. Tokom Dana opštine, Tivat će posjetiti i brojne delegacije gradova prijatelja i pobratima Opštine Tivat, što će biti prilika da se grad predstavi u najljepšem svjetlu.

Najčitanije