22 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatskom biznismenu 360 eura kazne zbog prijetnji direktoru Radio Tivta

Presuda sudijski čekić

Sud za prekršeje u Kotoru proglasio je krivim i novčano kaznio biznismena iz Tivta Rada Gaga Arsića (54) zbog narušavanja javnog reda i mira i prijetnji koje je uputio direktoru Radio Tivta Draganu Popadiću.

Arsić je, navodi se u presudi sutkinje Ivane Vukasović, 15.februara kod gradske kapele u Tivtu, nasrnuo na Popadića, uhvatio ga za ruku,  vrijeđao ga i zaprijetio mu da će mu “platiti kada ode u penziju”. Popadić je to istog dana prijavio policiji koja je prekršajno procesuirala Arsića. Ovaj je kasnije, kako stoji u presudi koju je Sud za prektršaje donio 11.jula, u pisanoj odbrani prihvatio odgovornost za djelo koje mu je stavljeno na teret. Arsić je sankcionisan novčanom kaznom u iznosu od 360 eura, a sud je kao olakšavajuću okolnosti uzeo u obzir njegovu raniju nekažnjavanost.

Napad na direktora Radio Tivta prije skoro pola godine osudila su novinarska udruženja, Sindikat medija i Sindikat informativne, grafičke i izdavačke djelatatnosti koji su zatražili zaštitu novinara i državnim organima poručili da se nasilje na poslenicima javne riječe neće tolerisati.

„Bez obzira što je kazna mala, neću se žaliti jer je važno da je Arsić priznao krivicu i da ga je sud proglasio krivim.“- prokomentarisao je danas presudu direktor Radio Tivta Dragan Popadić.

Izvor:S.L

Najčitanije