34.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćani protestuju zbog stanja na glavnom gradskom groblju – krave i dalje upadaju na Brdišta

Tivat Brdišta

Više građana Tivta čiji preminuli članovi porodica počivaju na gradskom groblju Brdišta, požalilo nam se zbog kako kažu, neprihvatljivog stanja na tom glavnom tivatskom groblju.

„Grobno mjesto na Brdištima košta 3.500 eura, plus još što svakog mjeseca redovno plaćamo posebnu naknadu za održavanje groblja. Za taj novac ne dobijamo bukvalno ništa jer Komunalno preduzeće koje upravkja gradskim grobljem nije u stanju ni da betonira staze između grobova, pokosi travu u koju je dobar dio Brdišta zarastao, ni da pokupi smeće koje nesavjesni pojedinci ovdje bacaju. Najžalosnije od svega je što na groblje često upada stoka, pa nerijetko kada dođemo na vječna počivališta naših najmilijih tamo zatičemo goveda kako nesmetano šetaju grobljem.“- kazao nam je jedan ogorčenui Tivćanin koji je insistirao na anonimnosti.

Direktor Komunalnog preduzeća Vlado Đukić potvrdio nam je  kao tačne i osnovane većinu navoda građana, dodajući da Komunalno ipak radi sve što je u njegovoj moći da se stanje na Brdištima poboljša.

„Smeća na groblju nema i tio je netačnmo jer se ono redovno čisti. Upravo smo uputili ekipu koja će pokositi travu i rastinje, a jutros smo popravili oštećenu ogradu i Komunalnoj inspekciji prijavili upadanje stoke na groblje koja već treći put u posljednjih nekoliko mjeseci, ruši ogradu postavljenu oko Brdišta i ulazi na groblje. Već duže vrijeme imamo problem sa takvim neprimjetrenim i neodgovornim načinom držanja krupne stoke od strane jednog broja građana iz obližnjeg naselja, ali ćemo siguran sam, sada uz podršku Komunalčne inspekcije naći odgovorne za to, kazniti ih i spriječiti da se to ubuduće dešava.“- kazao je Đukić.

Izvor:S.L

Najčitanije