4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćanin nastavlja da iz svog džepa unapređuje infrastrukturu na jednoj od najpopularnijih lokalnih plaža

Krstović sa tek postavljenim novim skalama

Mještanin Donje Lasstve kod Tivta Davor Krstović završio je danas i postavio i druge metalne stepenice za ulaz kupača u more na betonskoj plaži kod hotela „Kamelija“ u ovom tivatskom naselju.

Na taj način Krstović je za 100% povećao broj mjesta na kojima kupači mogu da uđu ili izađu iz mora na ovom kupalištu koje čini betonska ponta dužine oko 120 metara. Na njoj je do sada bilo samo dvoje stepenica i to na njenom sjeverozapadnom dijelu, dok kupači koji koriste jugozapadni dio kupališta praktično nisu imali načina da uđu i izađu iz mora.

Krstović kojeg smo danas zatekli na plaži sa alatom, kariolom i švajs-aparatom, sam je kupio materijal i izradio dvoje metalnih stepenica kao, kako kaže, svoj doprinos uređenju grada i kupališta za sezonu koja je već uveliko u toku. Nije želio da kaže koliko je novca uložio da napravi skale koje nisu ni prve, a ni zadnje što ih je ovaj vrijedni mještanin uradio i bukvalno poklonio javnosti jer je slično radio i prethodnih godina.

„Koliko god da ih kvalitetno izradite i bez obzira na to šti su prefarbane sa tri sloja zaštitne boje, metalne skale u agresivnoj i slanoj morksoj sredini ne mogu potrajati duže od dvije ili tri godine. Kako niko nije obnavljao skale kojih je nekada bilo mnogo više na ovom kupalištu, to sam ja sam prije nekoliko godina krenuo da izrađujem i postavljam po dvije skale na dijelu kupališta koje je blizu moje porodične kuće, a kako bih i mještanima i turistima uljepšao boravak na ovoj popularnoj plaži“- objašnjava Davor Krstović koji se nekada i sam bavio ugostiteljstvom držeći bivši kafić „Doria“. Ovaj Tivćanin je davno naučio da turizam podrazumijeva mnogo više od klasične ugostiteljske usluge u pansionu ili kafiću jer za sobom ima godine rada u nekadašnjem čuvenom naturističkom  ljetovalištu poznatog francuskog „Cluba Mediteranee“ na ostrvu Sveti Marko kod Tivta, odnosno ziumksim ski-centrima te kompanije u Švajcarskoj.

Krstović sa tek postavljenim novim skalama

„Trudim se da kao savjestan građanim, koliko mogu, doprinesem uređenosti barem ovog dijela morskog dobvra u Tivtu pa zato i pravim i postavljam ove skale koje su svima na korist, kao i vodeći računa o čistoći i urednosti ovog malog dijala obale Tivta. Prije 4-5  godina imao sam stim u vezi, lijepi kontakt sa nekadašnjim direktorom i funkcionerom JP Morsko Dobro iz Budve Rajkom  Mihovićem koga bih obavijestio o ovim mojima akcijama i radovima, međutim danas više niko iz Morskog Dobra ne pokazuje interesovanje za to, niti imam više kontakta sa njima.“- kazao je Krstovič dodajući da ga to neće obeshrabriti da i dalje, daje doprinos uređenju dijela kupališta kod hotela „Kamelija“, iako on nije formalni zakupac te plaže što  je, osim gostima hotela, besplatno dostupna i svim drugim turistima i građanima.

„Ako se već kao država i društvo, primarno želimo baviti turizmom, moramo svi zajedno, mnogo više da se angažujemo, da poklanjamo, doprinosimo i radimo kako bi cijela ova destinacija bila ljepša i ugodnija, kako turistima, tako i domicilnom stanovništvu. Turizmom se baviti, podrazumijeva još mnogo toga od samog prodavanja kreveta u smještajnim obvjektima ili hrane i pića po restoranima. Ja sam 35 godina u toj priči i dosta sam tu naučio od Francuza i Švajcaraca sa kojima sam radio.“- ističe Krstović koji nije žeio da saopšpti koliko je svog novca do sada potrošio praveći i postavljajući več nekoliko godina za redom, metalne skale za kupače na ovoj plaži.

„Nije to važno. To je moj mali poklon za opšte dobro jer, budući da je moja porodiča kuća samo par metara odavde, ovo doživljavam kao moje dvorište i gledam da pomognem da to bude uredno, sigurno i bezbnjednost za kupače.“- zaključio je Krstović koji je poznat i po vrlo lijepom hortikulturnom uređenju male zalene površine ispred svoje kuće gdje rastu neke od najljepših i cvjetobvima najbogatijih primeraka ruža u Tivtu te brojno drugo dekorativno i aromatično bilje poput jasmina i lavande.

Najčitanije