16 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Kotor na 24. Međunarodnom dobrotvornom bazaru u Sloveniji

Humanitarni bazar u Sloveniji

Ambasada Crne Gore u Republici Sloveniji je 3. decembra 2017. godine učestvovala na jednom od najvećih humanitarnih događaja u Sloveniji, 24. Međunarodnom dobrotvornom bazaru koji se održavao u Hotelu “Union” u Ljubljani.

Ambasada je svoj štand organizovala uz pomoć Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija Kotora, Bara, Budve i Podgorice, Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević” Igalo, Kompanije „13. jul – Plantaže”, Mesne industrija „Goranović”, Kompanije „Voli”, Pošte Crne Gore i Udruženja maslinara iz Bara.

Na Bazaru je učestvovalo 36 zemalja čiji su predstavnici na svojim štandovima imali prodajne izložbe nacionalnih i drugih proizvoda široke potrošnje.

Kompletan prihod sa Bazara namijenjen je nevladinim organizacijama (Društvo za pomoć djeci sa autizmom «Školjka», Institut za autizam i srodne smetnje, Društvo za pomoć žrtvama krivičnih djela «Bijeli prsten», Institut za zaštitu djece «Mjesečeva vila») za unapređenje uslova života najranjivijih grupa ozbiljno oboljele i ugrožene djece.

Bazar je posjetio veliki broj posjetilaca iz Slovenije, ali i iz drugih zemalja. Mogle su se vidjeti i istaknute ličnosti iz javnog, političkog, kulturnog i diplomatskog života Slovenije. Crnogorski štand je, između ostalih, posjetio i Borut Pahor, predsjednik Republike Slovenije. Kako je čitav događaj sa posebnom pažnjom pratiio veliki broj medija, bila je prilika da se uz ovaj, prije svega humanitarni događaj, promovišu i nacionalni i turistički proizvod. Pored promotivnog materijala i suvenira, na štandu su se našli crnogorska pršuta, pečenica, njeguški sir, domaći med, suve smokve, maslinovo ulje, mandarine i nar. U nagradnoj igri dodijeljen je vaučer za sedmodnevni boravak u Institutu “Dr Simo Milosevic” u Igalu.

Najčitanije