4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicionalna budvanska fešta “Dan širuna“ u subotu 7.oktobra

Dani širuna

Dječijim i sportskim programima, nastupima solista, klapa i horova, uz besplatnu degustaciju ribe, vina i piva, u Budvi će se, u subotu 7. oktobra, održati 56. manifestacija “Dan širuna”, gradski događaj sa najdužom tradicijom, u organizaciji istoimenog kluba za sportski ribolov na moru, Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva.

Program će početi već u 16 sati nastupima predškolskih i školskih ustanova i gimnastičkog kluba “Budva”, a već u 17 sati će mještane i njihove goste koračnicama i marševima pozdraviti Gradska muzika Budve uz vesele “Feštađune”.

56. Feštu od ribe, vina i piva otvoriće Tihomir Fabris, predsjednik KSR “Širun”, nakon čega će uslijediti koncert Ženske vokalne grupe “Harmonija” i dječija pozorišna predstava “The Enormous Turnip Strikes Back” (Ogromna repa uzvraća udarac) “Adriatic” koledža na engleskom jeziku.

Prvi put će se budvanskoj publici predstaviti hor nastavnica Druge osnovne škole “Magdijas”, a u nastavku programa će nastupiti talentovana djeca budvanske Škole za osnovno muzičko obrazovanje i klapa “Jedinstvo” iz Bara. Izuzetno atraktivne sportske igre (vuča konopa i skidanje pršuta sa grede), planirane su oko 19 sati i 30 minuta.

Nakon 20 sati koncerte će održati poznata crnogorska pop pjevačica Monika Knezović i Gradski hor “Nikola Đurković” iz Kotora koji će se i ovoga puta publici predstaviti raznolikim muzičkim repertoarom.

Zvijezde večeri, čiji nastup je planiran oko 21 sat i 30 minuta je vokalni sastav “Cambi” iz Splita, spoj toplog mediteranskog pop zvuka i moćnih vokala koji oduševljavaju publiku svih senzibiliteta.

“Iz godine u godinu ističemo da je ovo manifestacija kojoj se Budvani i njihovi prijatelji vjerovatno najviše raduju i sa nestrpljenjem iščekuju”, ističu u Turističkoj organizaciji opštine Budva i dodaju da će ovogodišnji “Dan širuna” ponovo na velikoj bini ispred Starog grada okupiti, prije svega, lokalne mlade kreativne snage koje će biti podržane od strane poznatih i renomiranih muzičkih imena.

“Dan širuna”

“Vrijeme je da se i ove godine, u duhu Mediterana, uz dječije glasove i muziku sa našeg podneblja, uz ukusnu ribu i vino pozdravimo sa još jednim lijepim ljetom koje odlazi i najavimo još ljepšu jesen i zimu na moru” – kažu iz TO Budva.

Vrijedni ribari KSR “Širuni” poslužiće tog dana besplatno svim posjetiocima oko 1.500 kilograma ribe koja će se peći na 5 punktova ispod starogradskih zidina.

DAN ŠIRUNA 2023, 56. FEŠTA OD RIBE, VINA I PIVA

Podijeliće se 1.500 kg ribe, 1.000 litara vina i 600 litara piva

Program i satnica:

16:00 – Dječiji program:
• Predškolska ustanova “Vini Pu”
• Vrtić “Moj svijet”
• Vrtić “Ljubica Jovanović Maše”
• Gimnastički klub “Budva”
• O.Š. „Mirko Srzentić“
17:00 – Defile Gradske muzike i Feštađuna od “Stare autobuske stanice” do bine
17:10 – Otvaranje: Tiho Fabris, predsjednik KSR “Širun“;
17:15 – ŽVG “Harmonija” – mini koncert
17:45 – “Crna Gora u ritmu Evrope” – pobjednici iz Budve
18:00 – Adriatic College – dječiji mjuzikl “The Enormous Turnip Strikes Back, Репка наносит ответный удар”
18:15 – “Magdijas” – hor nastavnica II Osnovne škole
18:25 – Muzička škola Budva – koncert
19:00 – Klapa “Jedinstvo”, Bar
19:30 – Sportske igre (skidanje pršuta sa grede u gradskoj luci, povlačenje konopa ispred bine…)
20:00 – Koncert: Monika Knezović
20:40 – Koncert: Gradski hor “Nikola Đurković”, Kotor
21:30 – Koncert: Klapa “Cambi”

Najčitanije