15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicionalni sajam Najbolje iz Crne Gore 4. i 5. novembra

Soapy by Nina

Tradicionalni deveti sajam, Najbolje iz Crne Gore, biće održan u petak i subotu, 4. i 5.novembar u BIG fashion šoping molu u Podgorici.

Ponudu domaćih proizvoda predstaviće izlagači iz Podgorice, Kotora, Bara, Ulcinja, Danilovgrada, Bijelog Polja, kao i iz drugih gradova Crne Gore.

– Izlagači će se predstaviti sa domaćim proizvodima – medom, pčelarskim proizvodima, maslinama, maslinovim uljem, ribljim prerađevinama, voćem i povrćem, domaćim suhomesnatim proizvodima, vinom, sokovima, organskom hranom, sirevima i mliječnim proizvodima, čajevima i ljekovitim biljem, navodi se u saopštenju organizatora.

Posjetioci će na sajmu, koji će biti otvoren od deset do 20 sati, moći na štandovima da besplatno degustiraju proizvode.

– Budući da sajam okuplja proizvođače iz svih krajeva Crne Gore na jednom mjestu, ovo je odlična prilika da izlagači u međusobnoj komunikaciji ukažu na probleme sa kojima se susreću u proizvodnji i distribuciji svojih proizvoda, naročito u toku trajanja ekonomske krize izazvane ratom u Ukrajini, dodaje se u saopštenju.

Sajam – foto Boka News

Takođe, kako se navodi, sajam je idealna prilika da se potrošači na licu mjesta upoznaju sa domaćim proizvođačima čiji proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitet i bogat ukus.

Sajam svake godine posjeti oko 20 hiljada posjetilaca i ljubitelja gastronomije, koji na jednom mjestu imaju priliku da degustiraju najbolje što Crna Gora nudi.

– Cilj sajma je da što više utičemo na svijest potrošača da kupuju domaće proizvode i na taj način podrže male proizvođače, ali i da crnogorski proizvodi postanu prepoznatljivi i rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije