16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Transakcija decenije u Hrvatskoj: Ledo i Frikom odlaze u ruke stranim kompanijama?

Ledo ilustracija

Fortenova grupa nastavlja pregovore o prodaji Poslovne grupe zamrznuta hrana te je određeni broj ponuđača pozvala da započnu dubinsko snimanje, a očekuje se da će taj postupak biti dovršen do kraja godine, izvijestili su u ponedjeljak iz te grupe.

Nakon što je primila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznuta hrana, pozivom određenom broju odabranih ponuđača da započnu dubinsko snimanje, Fortenova grupa je odlučila nastaviti sa sljedećom fazom postupka prodaje, navodi se u saopštenju, u kojem se ne iznose nikakvi detalji o odabranim ponuđačima pa tako ni o njihovu broju.

“Testiranjem tržišta potvrđeno je da među potencijalnim investitorima postoji snažan međunarodni interes za našu djelatnost zamrznute hrane. Sve kvalificirane neobvezujuće ponude dolaze od kompanija s izvanrednim investicijskim i operativnim postignućima u prošlosti. Sretni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijalnih partnera”, izjavio je glavni financijski direktor Fortenova grupe James Pearson.

U saopštenju se prenosi i izjava glavnog izvršnog direktora i člana Upravnog odbora Fortenova grupe Fabrisa Peruška da krajnji cilj, “povrh maksimiziranja vrijednosti, ostaje odabir strateškog partnera koji će dati najveći doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznuta hrana”.

Izvor:Hina

Najčitanije